15.3 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, înaintea de votarea moțiunii de cenzură: Am discutat 15-20 de...

Liviu Dragnea, înaintea de votarea moțiunii de cenzură: Am discutat 15-20 de minute cu Sorin Grindeanu

Președintele Camerei Deputaților și șeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, miercuri, la Parlament, înainte să înceapă dezbaterea și votul moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Sorin Grindeanu, că a discutat 15-20 de minute cu premierul.

Cu toate acestea, șeful PSD a precizat că nu dorește să facă mai multe precizări. 

La rândul său, ministrul demisionar al Fondurilor Europene Rovana Plumb a spus că a discutat cu secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, dar că discuția are „caracter confidențial”.

Premierul Grindeanu a confirmat și el că a discutat cu șeful PSD, precizând că i-a cerut să demisioneze.

„Am încercat să găsim o soluție. Dânsul continuă să riște și să insiste să demisionez. Lucrul ăsta nu ese posibil, așa că mergem la vot”, a spus premierul Sorin Grindeanu.



 

 

Moţiunea iniţiată de coaliția de guvernare PSD – ALDE împotriva guvernului Grindeanu va fi dezbătută şi supusă votului, miercuri, de la ora 11, în plenul Camerelor reunite ale Parlamentului. 

Conflictul politic a izbucnit miercurea trecută, după ce PSD i-a retras sprijinul politic premierului Sorin Grindeanu. Joi, CEx a decis și excluderea lui Grindeanu din PSD, însă premierul a anunțat că va demisiona doar dacă o face și șeful PSD. Vineri, Sorin Grindeanu l-a desemnat pe Victor Ponta ca secretar general al Guvernului. Majoritatea miniștrilor PSD și-au anunțat demisia. În weekend, coaliția de Guvernare a depus o moțiune de cenzură împotriva Executivului Grindeanu, urmând ca miercuri să fie votată.

 

Astfel, ședința de miercuri a Parlamentului va debuta cu o nouă lectură a textului moţiunii de cenzură, numită „România nu poate fi confiscată! Apărăm democraţia şi votul românilor”.


În moţiune se menţionează că, la cinci luni de la instalarea Guvernului, coaliţia de guvernare a făcut o evaluare a activităţii Executivului, în urma căreia a decis să retragă sprijinul politic acordat Cabintelui. Decizia a dus la demisia a 25 din cei 27 de membri ai Cabinetului, care au înţeles „corect reponsabilitatea politică ce le revine în cadrul unei democraţii constituţionale”. Documentul vorbeşte în continuare de „Guvernul Ponta-Jianu-Grindeanu”, pe care îi acuză de dispreţ faţă de regulile democratice ale funcţionării instituţiilor.

Totodată, în cele patru pagini ale moțiunii, premierul Grindeanu este acuzat că și-a pierdut „busola bunului-simț” și că „este un act de responsabilitate politică pe care trebuie să-l facă Parlamentul României”.


 

 
Cele mai citite

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...

Vasile Bănescu (BOR): “Victoria lui Nemo (Nimeni), zdrobitoare asupra firescului și insultătoare la adresa Muzicii”

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortdoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, comentează în termeni duri finala concursului Eurovision, susținând că ea a reprezentat "Victoria lui...

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski (Polonia), se întâlnește cu fermieri români. Polonezii și românii au protestat contra cerealelor din Ucraina

Comisarul UE pentru Agricultură, Janusz Wojciechowski, se află în România și urmează a se întâlni cu oficiali și cu fermieri români. Janusz Wojciechowski este originar...
Ultima oră
Pe aceeași temă