10.6 C
București
duminică, 17 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea, întrebat despre proiectul Legii vaccinării: Eu am foarte mari rezerve...

Liviu Dragnea, întrebat despre proiectul Legii vaccinării: Eu am foarte mari rezerve în privința obligativității

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi, la Parlament, întrebat despre proiectul Legii vaccinării care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii, că are „foarte mari” rezerve în ceea ce priveşte obligativitatea vaccinării copiilor.

„Eu am foarte mari rezerve pentru a obliga, pentru a fi o măsură obligatorie. Vă spun sincer, am foarte mari rezerve aici”, a declarat șeful PSD, în contextul în care a fost întrebat proiectul Legii vaccinării care a fost pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătăţii

 

Și șeful Executivului, Sorin Grindeanu, a vorbit, joi, despre acest subiect. Prezent la o dezbatere pe tema imunizării, el a declarat că și-a vaccinat ambii copii, deși a întâmpinat dificultăți în găsirea vaccinului.

Potrivit proiectului Legii vaccinării, pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății, înscrierea copiilor într-o colectivitate se va face numai după prezentarea documentelor care atestă că au fost făcute vaccinurile obligatorii, iar părinţii îşi vor asuma în scris refuzul vaccinării. Totodată, proiectul prevede că în cazul în care părinţii refuză vaccinarea copilului pot fi sesizate instituţiile abilitate „privind constatarea infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului de către părinţi sau reprezentanţi legali în cazul minorului care împlineşte vârsta de 3 ani şi nu a primit vaccinurile obligatorii corespunzătoare vârstei".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă