14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea: Vreau ca PSD să conducă și Comisia de control a...

Liviu Dragnea: Vreau ca PSD să conducă și Comisia de control a SIE

Președintele PSD și șeful Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a susținut, luni, că șefia Comisiei de control a SIE nu va reveni liberalilor. Totodată, el a mai precizat că își dorește ca această comisie să fie condusă tot de un social-democrat, potrivit Mediafax.

Solicitat să precizeze dacă şefia Comisiei SIE va reveni PNL, Dragnea a răspuns: „Nu, eu îmi menţin punctul de vedere. Vreau ca PSD să conducă şi Comisia SIE. Cutuma de ani de zile, în ceea ce priveşte aceste două servicii, a fost ruptă de preşedintele Iohannis. A propus şi la SRI şi la SRI doi membri PNL”.

Totodată, șeful PSD a motivat decizia de a amâna constituirea Comisiei SIE pentru luni, deşi a fost programată pentru plenul comun.

„Acolo este o obligaţie să fie reprezentat şi Senatul. Din cei cinci membri, trei trebuia să fie de la Camera Deputaţilor, doi de la Senat. Toate partidele au propus de la Camera Deputaţilor şi nu puteam intra cu aşa ceva în vot. De asemenea, eu cred că, dacă tot am amânat-o, să vedem dacă avem baza legală şi procedurală să mărim numărul membrilor din Comisia SIE. Totuşi, cinci mi se pare un număr foarte mic, mai ales că este o dorinţă foarte ,are din partea unora să intre în aceste comisii, le-am spus colegilor mei să găsim modalitatea legală prin care să facem acest lucru”, a spus Liviu Dragnea.

Întrebat dacă şi PMP va avea reprezentare în Comisia SIE, după majorarea numărului de membri, liderul PSD a răspuns: „Chiar trebuie. Toată lumea care vrea să intre, să intre în aceste două hore foarte atrăgătoare la început”. 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă