20.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportVIDEO. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis: Preşedintele este autorul moral...

VIDEO. Liviu Dragnea îl atacă pe Klaus Iohannis: Preşedintele este autorul moral al violenţelor din Piaţa Victoriei

Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele Klaus Iohannis este autorul moral al violenţelor din stradă care au avut loc, miercuri, în Piaţa Victoriei. Totodată, liderul social-democraţilor condamnă "maşinăria de dezinformare", despre care susţine că este adevăratul mobil din spatele protestelor din ultimele zile.

"Am avut o întâlnire importantă, unde am discutat cu toţi colegii din ţară despre situaţia actuală. PSD-ul este un partid care a câştigat alegerile printr-un vot masiv exprimat de cetăţeni. În continuare exercităm puterile executive şi legislative, într-un mod legitim şi considerăm că orice încercare de subminare a Guvernului este o tentativă de destabilizare a României. A fost şi un vot de încredere pentru Guvern.

O asemenea maşinărie de dezinformare eu am mai văzut la revoluţie şi după. În ceea ce priveşte cetăţenii români care manifestează, avem tot respectul pentru ei, este un drept constituţional. Este un drept câştigat la revoluţie care trebuie respectat, dar în acelaşi timp este important ca aceste opinii să se exprime fără violenţă. Ce s-a întâmplat aseară în Piaţa Victoriei nu cred că este dorinţa celor mulţi care au ieşit la protest. Dorinţa noastră este ca ei să se îndepărteze de aceste grupări violente. Nu ştiu în mintea cui s-a născut această dorinţă de a se ajunge la violenţă. 

Sper că Ministerul de Interne şi Parchetul să afle cine a organizat şi cine a plătit aceşti oameni. În acelaşi timp vreau să felicit Ministerul de Interne şi Jandarmeria care au acţionat exemplar, deşi azi au fost certaţi de şeful statului. Preşedintele României este autorul moral al violenţelor din stradă", a spus liderul PSD.

În ceea ce priveşte, actele normative la care Guvernul Grindeanu nu vrea să renunţe, Liviu Dragnea afirmă că prevederile OUG nu i se aplică.

"Vă spun cu toată responsabilitatea că am stat împreună cu avocaţii mei şi am confirmarea a ceea ce bănuiam. Această ordonanţă nu opreşte procesul în care eu sunt implicat. Pe baza unei mărturii mincinoase, 100% minicnoase, sunt acuzat de instigare în serviciu şi fals intelectual. Falsul intelectual rămâne. Nu cer clemenţă de la nimeni, nici măcar de la şeful statului", a mai adăugat şeful Camerei Deputaţilor.

Al treilea om în stat, Liviu Dragnea, acuză canalele media de dezinformare, afirmând că oamenii se tem de ceva ce nu există.

"Şi eu am ieşit în stradă când eram mai mic împotriva celor care minţeau. Se încearcă ca din ce în ce mai mulţi oameni să fie speriaţi de ceva ce nu există. În ceea ce priveşte unele incitări ale unor aşa zişi jurnalişti, un domn care incita aseară să se vină la mine acasă, un alt domn jurnalist folosea expresii foarte plăcute “haideţi să îi belim”. Nu sunt apărat, nu am SPP, sunt doar eu cu şoferul, care este un băiat tânăr şi cam fricos. Acelui domn i-am făcut plângere penală, poate se calmează toţi", a mai declarat şeful social-democraţilor.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Ministerul cercetării și digitalizării a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID) a publicat Ghidul solicitantului pentru Investiția 11 din Componenta 7 – Transformare Digitală a Planului Național de Redresare...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă