15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLiviu Dragnea susține că lui Tudorel Toader nu i se va cere...

Liviu Dragnea susține că lui Tudorel Toader nu i se va cere să intre în PSD. Ce au discutat cu el liderii partidului, înainte să-l propună ministru al Justiției

Premierul Sorin Grindeanu a discutat trei teme principale cu Tudorel Toader, înainte ca acesta să fie nominalizat ca ministru al Justiției din partea coaliției PSD – ALDE, informează Agerpres.

Șeful Guvernului a declarat, miercuri, că în discuțiile purtate cu Tudorel Toader a abordat cu acesta trei teme: măsurile ce trebuie implementate în vederea ridicării MCV, transpunerea în legislație a deciziilor CCR privind Codurile penale și pachetul de măsuri ce trebuie adoptate legat de situația din penitenciare.

“Discuția cu domnul Tudorel Toader, propunere, și dacă reușesc să ajung în timp util o să reușesc să trimit aceste propuneri și către Administrația Prezidențială, a fost o discuție cum a fost și cu ceilalți cu care m-am întâlnit — cu unii dintre dânșii am anunțat public că am avut aceste întâlniri — legat de ceea ce doresc să facă la Ministerul Justiției. (…) În primul rând am discutat despre ceea ce trebuie să facă pentru înlăturarea MCV-ului, mi-a explicat, o să vă explice și dumneavoastră în detaliu. De asemenea, pe ceea ce înseamnă transpunerea deciziilor CCR în Codul penal și Codul de procedură penală, este un domeniu la fel de important, și modalitatea în care se va întâmpla acest lucru”, a susținut Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă la Parlament, întrebat ce a discutat cu Tudorel Toader pe marginea mandatului acestuia la Ministerul Justiției.

Premierul a adăugat că o altă temă abordată cu Tudorel Toader a fost legată de posibilitatea existenței unei decizii pilot a CEDO privind situația din penitenciare și pachetul de măsuri care trebuie adoptat astfel încât să se evite această decizie pilot.

“Și toate lucrurile acestea în detaliu, în mod sigur, domnul ministru, dacă lucrurile vor sta în regulă, vi le va explica dânsul”, a mai declarat Grindeanu.

Premierul a explicat că varianta ca Tudorel Toader să fie propunerea pentru Ministerul Justiției a rezultat în urma discuțiilor purtate cu acesta, dar și a consultărilor cu colegii din PSD și coaliția de guvernare.

“Am considerat că experiența, cu toții am considerat că experiența pe care domnul rector o are în acest domeniu, experiență de aproape 10 ani la Curtea Constituțională, membru în Comisia de la Veneția, de asemenea, rector al Universității, o personalitate care îndeplinea tot ceea ce noi aveam ca și criterii în a alege un titular la Ministerul Justiției. Asta au fost concluziile noastre, le-am prezentat în coaliție și, sigur, în CExN. A fost votat în unanimitate”, a explicat Grindeanu.

La rândul său, președintele PSD, Liviu Dragnea, a întărit afirmațiile premierului despre profilul lui Tudorel Toader, subliniind că acestuia nu i se va solicita să se înscrie în Partidul Social Democrat.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă