17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportLudovic Orban acuză PSD-ul că s-a ”înțeles” cu celelalte formațiuni din majoritatea...

Ludovic Orban acuză PSD-ul că s-a ”înțeles” cu celelalte formațiuni din majoritatea parlamentară să nu lucreze miercuri

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, după ce şedinţa Camerei a fost suspendată din lipsă de cvorum, că acest lucru nu are legătură cu cererea DNA referitoare la Marko Attila ci cu o înțelegere a PSD de nu lucra, relatează Mediafax

Mai mult, Orban a precizat că în cazul lui Marko Attila se va lua o decizie săptămâna viitoare şi că era obligaţia majorităţii să asigure cvorumul.

“Era obligaţia majorităţii parlamentare de a asigura cvorumul, deţine peste 60%. Din grupul PNL au fost prezenţi peste 45 de deputaţi, în timp ce din majoritatea parlamentară nu au fost nici 20. Este evident că a fost o înţelegere tacită la nivelul conducerii PSD şi a celorlalte formaţiuni din majoritatea parlamentară să nu se lucreze astăzi. Nu are legătură cu Marko Atitla”, a afirmat Orban.

Citește și: Camera Deputaților amână, DIN NOU, ședința pentru încuviințarea arestării lui Marko Attila

El a spus că trebuie întrebaţi cei din majoritate ce înţelegere au de a nu lucra miercuri, dar nu are legătură cu cazul Marko Attila.

“Ieri (marţi-n.r.), când a fost vorba de modificarea legii Statutului deputaţilor şi senatorilor, a fost prezenţă. Se vede din decizia care a fost luată că suma forfetară s-a dat ieri şi nu astăzi. Dacă voiau să-şi ţină oamenii din majoritate se dădeau astăzi. Puteţi să cerereţi listele şi să vedeţi câţi sunt prezenţi. Dar nu vreau să fac o dezbatere politică, este Paştele”, a adăugat Orban.

Ludovic Orban a mai spus că oricum se va face votul cu bile asupra cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila săptămâna viitoare, dacă nu va veni până atunci demisia acestuia în original sau cu semnătură electronică.

“Oricum se va face acel vot cu bile dacă până săptămâna viitoare nu va veni demisia în original sau cu semnătură electronică, vom dezbate şi vom vota solicitarea. El şi-a trimis demisia, problema este că nu este în original. Din discuţia cu reprezentanţii UDMR, aceştia au garantat că vor aduce demisia scrisă, astfel încât să fie legală. Nu s-a răzgândit. Oricum e clar că, dacă nu va veni demisia scrisă, va fi vot”, a mai arătat Orban.

Şedinţa Camerei Deputaţilor în cadrul căreia trebuia să se voteze cererea de încuviințare a arestării deputatului UDMR Marko Attila a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Cum iluminezi camera în care se află biroul, pentru a fi mai productiv?

Nu ți s-a întâmplat ca atunci când lucrezi la birou să te doară ochii din cauza luminii insuficiente? Dacă lucrezi de acasă, amenajarea spațiului în...
Ultima oră
Pe aceeași temă