10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportLupte grele pentru posturile libere din ministere

Lupte grele pentru posturile libere din ministere

Multe posturi de secretar de stat și de directori sunt încă neocupate în mai toate ministerele. Pentru toate aceste locuri libere se duce o adevărată luptă.

Unul dintre cei care încearcă să prindă din nou un post de conducere la Ministerul Educației este Cristian Mirescu. El a fost cadru didactic la un liceu tehnologic din Craiova, până în anul 2007, când a fost numit director la Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar (CNCEIP), actualul Centru Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE).

În 2009, pe fondul unor nereguli găsite la realizarea de către Centru a subiectelor la teza cu subiect unic la disciplina Istorie, Cristian Mirescu a demisionat, ministrul de atunci al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, iniţiind reorganizarea instituţiei.

Cu toate acestea, în noiembrie 2009, s-a materializat reorganizarea CNCEIP prin emiterea HG nr. 1401/2009, tot atunci fiind numit din nou, prin ordin de ministru, Cristian Mirescu în funcţia de director al Centrului.

Odată cu demararea procesului de achiziţie publică a manualelor şcolare pentru învăţământul primar, în anul 2014, numele directorului CNEE a fost legat la fiecare procedură de licitaţie de scandaluri privind favorizarea unor edituri şi implicarea abuzivă în procesul de licitaţie.

Anul trecut, pe fondul problemelor survenite în organizarea licitaţiei pentru manuale şcolare, precum şi a neaprobării cererilor de rambursare pentru 4 proiecte implementate de CNEE, manageriate de Cristian Mirescu, au fost demarate controale la nivelul instituţiei de către Curtea de Conturi, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, actual Ministerul Educaţiei Naţionale, şi Corpul de Control al Prim-ministrului.

În urma acestora, Cristian Mirescu a fost transferat, iniţial, în funcţia de director general al Editurii Didactice şi Pedagogice, ulterior rămânând pe funcţie de redactor în cadrul editurii.

Totodată, prin HG nr. 928 din 8 decembrie 2016 pentru modificarea şi completarea HG nr. 1401/2009 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, fosta conducere a MENCS a reorganizat CNEE, între modificări fiind înfiinţarea unei direcţii cu atribuţii pe achiziţia de manuale.

După revenirea PSD la conducerea ministerului, conform unor surse din cadrul instituției, Cristian Mirescu încearcă, revenirea pe una dintre cele două funcţii de decizie deţinute anterior, vizând mai ales postul de director al CNEE. Asta, în condițiile în care Corpul de Control al primului-ministru a descoperit nereguli grave în activitatea instituției pe care Mirescu a condus-o, fiind sesizate organele de anchetă penală.

Fostul director CNEE, Cristian Mirescu, a încălcat procedura de secretizare/desecretizare a ofertelor din cadrul licitaţiei pentru manualele de clasa a IV-a, a constatat Corpul de Control al premierului, se arată în raportul verificărilor, obţinut de Mediafax. 

Cele mai citite

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...
Ultima oră
Pe aceeași temă