8.7 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMacovei: Avocatul Poporului mi-a spus că va reflecta în cazul ordonanţei privind...

Macovei: Avocatul Poporului mi-a spus că va reflecta în cazul ordonanţei privind migrația primarilor

Monica Macovei, candidat independent la preşedinţia României, a declarat, joi, la ieșirea de la întâlnirea cu Avocatul Poporului pe tema atacării la Curtea Constituţională a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind migrația aleșilor locali, că Victor Ponta i-a promis că va reflecta şi va studia practica constituţională în această situaţie, informează Mediafax.

Macovei a mai spus că "am insistat pe argumentele legale şi constituţionale, şi anume: o lege nu poate fi bună până astăzi, apoi nu mai e bună 45 de zile şi o suspend şi după 45 de zile iar e bună şi intră în vigoare, aşa ceva nu se poate, nu respectă legea, nu e constituţional. E unul dintre argumentele pe care le-am dat Avocatului Poporului, evident şi altele. A promis că va studia această cerere".

Ea a spus că l-a întrebat pe Avocatul Poporului de mai multe ori dacă va ataca ordonanţa la Curtea Constituţională, dar că răspunsul acestuia a fost că va reflecta.

"Am insistat cu această întrebare de câteva ori şi răspunsul a fost că va reflecta, va studia practica, înţelege argumentele mele, va studia şi practica CCR. Eu i-am spus că sunt decizii în acest sens al CC, îi vom trimite şi recomandările Comisiei de la Veneţia care se referă la ordonanţele de urgenţă", a adăugat Macovei.

Monica Macovei a depus la Avocatul Poporului o cerere ca acesta să sesizeze Curtea Constituţională în cazul ordonanţei prin care aleșii locali au posibilitatea ca în 45 de zile să opteze pentru un partid.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă