4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMacovei: USL a distrus toate progresele României. O să ne luăm ţară...

Macovei: USL a distrus toate progresele României. O să ne luăm ţară înapoi

Europarlamentarul PDL Monica Macovei transmite, miercuri, printr-un comunicat de presă că USL a distrus în două luni toate progresele României din ultimii cinci ani, potrivit Realitatea.net.

“Comisia Europeană ne-a transmis foarte clar că nu are încredere în actualul Guvern, în Ponta, în USL şi în preşedintele interimar Antonescu. Planul lor de decapitare a instituţiilor statului, de suspendare a preşedintelui – decizii luate prin ordonanţe de urgenţă, hotărâri ilegale şi prin încalcarea Constituţiei – ameninţările la adresa judecătorilor Curţii Constituţionale şi a celor care anchetează şi judecă politicieni au pus România în pericol. În ochii europenilor, democraţia şi statul de drept au fost suspendate în România de planul distructiv pregătit şi aplicat de Ponta, Antonescu, Voiculescu şi USL”, se arată în comunicatul remis.

Ea a subliniat că, de la intrarea în Uniunea Europeană, România niciodată nu a primit un raport pe justiţie şi anti – corupţie atât de “prost”. “În 5 ani de zile, de când am intrat în UE, România nu a mai avut un raport pe justiţie şi anti-corupţie atât de prost, iar riscul este ca acesta să alimenteze opiniile celor care cred că nu ar fi trebuit să intrăm în Uniunea Europeană în 2007. Este adevarat că Ponta, Antonescu sau Voiculescu nu au făcut nimic ca noi să intram în UE, dar românii au făcut şi aceasta este ţara lor”, se mai menţionează în comunicatul de presă. Totodată, Monica Macovei susţine că acţiunile anticonstituţionale ale Guvernului Ponta vor atrage consecinţe grave asupra României.

“Din cauza acţiunilor anticonstituţionale ale actualei guvernări, criticile raportului din cadrul MCV vor atrage consecinţe grave pentru ţara şi români, oriunde ar trai ei: exista riscul să pierdem banii europeni; exista riscul ca deprecierea leului să se accelereze şi să aducă sărăcie şi mai mare: cu 100 lei cumparăm tot mai puţin; exista riscul limitării circulaţiei forţei de muncă, ceea ce va afecta foarte mult mai ales populaţia din mediul rural; exista riscul – aş spune certitudinea – că aderarea la Schengen din toamna asta s-a dus pentru că Ponta, Antonescu, Voiculescu şi USL, prin acţiunea lor de suspendare a statului de drept, au scos România de pe harta Schengen. Pot urma lucruri şi mai grave, putem fi scoşi şi de pe alte harţi”, mai explică Macovei în comunicatul de presă.

De asemenea, europarlamentarul democrat – liberal susţine că raportul pe justiţie arată că oficialii CE nu au încredere în modul în care Uniunea Social – Liberală vor numi şefii în instituţiile judiciare. “Raportul negativ pe partea politică mai arată şi că oficialii Comisiei Europene nu au încredere în modul în care cei din USL vor numi şefii DNA şi ai Parchetului General, ceea ce dovedeşte că ştiu şi ei de ce a avut loc lovitura de stat în România: pentru ca Ponta şi USL să-şi pună oameni special aleşi la conducerea parchetelor care să-i scape de dosare penale”, se mai arată în comunicatul remis de Monica Macovei.

Pe de altă parte, Monica Macovei scrie că, la polul opus, raportul MCV arată încredere în instituţii ale statului precum Direcţia Naţională Anticorupţie sau Agenţia Naţională de Integritate. “La polul opus, raportul MCV arată încredere în DNA, ANI şi în judecătorii care au condamnat politicieni şi care trebuie protejaţi. Să nu pierdem ceea ce am câştigat greu şi în şapte ani: investigaţii imparţiale, eficiente şi independente ale unor politicieni din toate partidele şi condamnarea unora dintre ei, tot mai mulţi – adică, nu mai suntem chiar “o ţară cu corupţie şi fară corupţi”, avem şi corupţi la puşcărie sau pe aproape. (…) Dacă progresele anti-corupţie din partea sistemului judiciar au luat avânt şi ne aşteptam la un raport bun în acest domeniu, Guvernarea Ponta ne-a tras în jos, arătând că nu există voinţa politică pentru susţinerea anti-corupţiei fără culoare politică şi că, dimpotriva,
presiunile politice asupra justiţiei sunt scopul noului Guvern şi al USL”, se mai arată în comunicatul de presă.

Monica Macovei conchide prin a sublinia că “USL, Ponta, Antonescu, Voiculescu şi acoliţii lor au minţit şi ne-au făcut de râs în Europa şi în întreaga lume în doar două luni de zile. Au subjugat totul, inclusiv legea şi Constituţia pentru un singur scop: să puna justiţia sub lacătul USL, iar închisorile să rămână pentru “fraierii” din popor. Dar nu o să rămână ca ei. O să ne luam ţara înapoi”.

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă