20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportMAE, mesaj pentru Rusia: România nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea...

MAE, mesaj pentru Rusia: România nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat

Ministerul de Externe al României transmite, într-un comunicat de presă remis redacției, că România nu recunoaște legitimitatea alegerilor parlamentare din Crimeea pentru Duma de Stat a Federației Ruse, care se vor desfășura în 18 septembrie. 

MAE reafirmă sprijinul pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și reamintește că România nu recunoaște anexarea ilegală a Crimeii și a orașului Sevastopol de către Federația Rusă.

Citește și: Ambasada Rusiei la Kiev a fost atacată cu fumigene şi petarde. Violenţele au loc în contextul în care aici va fi o secţie de votare pentru legislativele de duminică de la Moscova

Sâmbătă, au avut loc violențe la sediul Ambasadei Rusiei la Kiev, oraș ucrainean în care Moscova deschide secție de vot pentru alegerile în Duma de Stat. Mai multe secții vor fi deschise și în Crimeea, peninsulă anexată de Rusia în urmă cu doi ani. 

Vineri, președintele ucrainean Petro Poroșenko a cerut Occidentului să extindă sancțiunile asupra Rusiei, din această cauză. 

 
Și purtătorul de cuvânt al diplomației americane, John Kirby, a anunțat sâmbătă că “SUA nu recunosc legitimitatea și nu vor recunoaște rezultatele alegerilor pentru Duma de Stat, organizate în 18 septembrie în Crimeea, aflată sub ocupație rusă”.

Aproape 110 milioane de alegători sunt chemați la urne în cadrul alegerilor legislative de duminică, pentru a reînnoi componența Dumei de Stat, dominată astăzi de partidul lui Vladimir Putin, Rusia Unită. Mai mult de 6.500 de candidați din 14 partide sunt în competiție, însă puține schimbări sunt așteptate de la aceste alegeri, în urma cărora partidul Kremlinului își va întări după toate probabilitățile controlul asupra parlamentului.

 

 

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...
Ultima oră
Pe aceeași temă