16.4 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăSportMAE investighează dacă au fost cetățeni români la bordul aeronavei Germanwings

MAE investighează dacă au fost cetățeni români la bordul aeronavei Germanwings

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis că începând cu ziua de marți au fost efectuate verificări în evidenţele naţionale, pentru a indentifica posibili cetăţeni români la bordul aeronavei Germanwings, prăbuşită în Franţa, potrivit unui comunicat al instituției. 

Astfel, lista de pasageri care a fost pusă la dispoziţia MAE conţine exclusiv numele şi prenumele pasagerilor fără a fi menţionate alte detalii, precum cetăţenia, data naşterii, tipul şi numărul documentului de călătorie.

Citește și: Operaţiunile de căutare, reluate după prăbuşirea avionului Germanwings în Alpii Francezi

În consecință, au fost iniţiate şi sunt în curs de derulare verificări extinse şi complexe în ceea ce priveşte stabilirea cu certitudine a identităţii şi cetăţeniei fiecărei persoane aflate la bord.

Până la acest moment, nu s-au identificat cetăţeni români la bordul aeronavei prăbuşite. Verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete.

MAE a precizat că până în prezent misiunile diplomatice române din Spania, Franța și Germania nu au înregistrat nicio cerere de asistență din partea vreunui cetățean român care să semnaleze faptul că avea rude sau prieteni la bordul aeronavei. 

Citește și: VIDEO & GALERIE FOTO. Un avion cu 150 de oameni la bord s-a prăbuşit în Franţa. NU există supravieţuitori. Primele IMAGINI de la locul tragediei

Celula de Criză a MAE român, misiunile diplomatice şi oficiile consulare române din Madrid, Barcelona, Paris, Berlin, Bonn şi München sunt în legătură permanentă cu autorităţile de resort din Spania, Franţa şi Germania.

Un avion Airbus A320 de la compania Germanwings s-a prăbușit, marți, în Alpii Francezi, provocând moartea a 150 de persoane care se aflau la bordul aeronavei. Nu au existat supraviețuitori.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă