11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMAI ar putea plăti aproximativ 6,45 milioane de euro pentru servicii de...

MAI ar putea plăti aproximativ 6,45 milioane de euro pentru servicii de telefonie mobilă și internet mobil

Ministerul Afacerilor Interne (MAE) ar putea plăti peste 6,45 milioane de euro fără TVA pentru achiziționarea de servicii de telefonie mobilă și internet mobil, pentru toate unitățile sale, pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2019. În acest sent, MAI a demarat o licitație deschisă, potrivit datelor publicate, vineri, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), informează HotNews.ro.

Licitația vizează încheierea unui acord cadru cu un singur agent economic, iar pentru atribuirea contractelor subsecvente nu se va mai demara o altă licitație. MAI nu este obligată la a achiziționa aceste servicii astfel încât să acopere cantitatea maximă și/sau valoarea maximă a acordului-cadru. 

Potrivit sursei citate, după desemnarea câștigătorului acestui acord cadru, „contractele subsecvente se vor încheia anual, de către fiecare unitate a M.A.I în funcție de necesități și fondurile disponibile la nivelul fiecărui ordonator de credite. Valoarea estimată a contractelor subsecvențe, fără TVA, pentru o perioadă de 12 luni: minim 4112 euro și maxim 2.153.278 euro”.

Prestatatorii au obligația de a răspunde mai multor condiții, precum: se acceptă doar ofertele de la prestatorii care asigură pentru serviciile de conectivitate date și voce o acoperire la nivel teritorial de minim 90%. în acest sens se va prezenta harta de acoperire reală la nivel de județ conform ultimelor situații raportate la ANCOM sau, după caz, o declarație pe proprie răspundere care să certifice îndeplinirea acestei cerințe; prestatorul va asigura gratuit portărea la data de 1 ianuarie 2017 oră 00.00 a tuturor numerelor de abonat existențe, atribuite achizitorului prin contractul încheiat între MAI și actualul furnizor public de comunicații telefonie mobile, în conformitate cu reglementările ANCOM în vigoare. 

În document se mai precizează că „pe durata acordului cadru, pentru serviciile contractate, prestatorul se obligă să livreze terminale mobile (smartphone-uri, tablete și modemuri GSM USB 4G) fără costuri din partea Ministerului Afacerilor Interne”. 

 Valoarea estimată fără TVA a acordului cadru este cuprinsă între între 12.336 euro și  6.459.835 euro. 

Anteriorul acord-cadru de servicii de telefonie mobilă (voce și date) și servicii de internet mobil, pentru toate unitățile MAI, pentru perioada 01.09.2013 – 31.12.2016 a fost câștigat, în data de 30 august 2013, prin licitație deschisă, de către Orange România la o valoare totală de 5.265.207 lei, față de o valoare estimată de 19.219.017 lei fără TVA.
 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă