16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMandatul lui Ioan Anton de la Curtea de Conturi va fi REVOCAT....

Mandatul lui Ioan Anton de la Curtea de Conturi va fi REVOCAT. Cine îi ia locul

Comisia pentru buget din Senat şi Comisia juridică Camera Deputaţilor au aprobat, luni, propunerea unui proiect de hotărâre prin care să solicite plenului reunit revocarea mandatului lui Ioan Anton de la Curtea de Conturi, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale, anunţă MediafaxSesizarea a fost înaintă Curţii Constituţionale de PNL, care contesta Hotărârea Parlamentului privind numirea, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 15 octombrie 2011, a șase consilieri de conturi și a unui vicepreședinte ai Autorității de Audit.

Curtea Contituţională a transmis Parlamentului decizia Nr.514 din 8 octombrie 2014, referitoare la sesizarea de neconstituționalitate a Hotărârii Parlamentului României nr.17/2011 privind numirea unor consilieri de conturi și a unui vicepreședinte ai Autorității de Audit.

Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a declarat că, în contextul discutării deciziei CC de neconstituţionalitate a hotărârii Parlamentului de numire la Curtea de Conturi a lui Anton Ioan, în funcţia de vicepreședinte al Autorității de Audit, deși acesta mai îndeplinise anterior funcția de consilier de conturi timp de 3 ani, ar trebui să existe precizări legate de motivele care au determinat Parlamentul să aştepte un an pentru a constata această problemă.

Deputatul PSD Ciprian Nica a afirmat că Parlamentul este abilitat să pună în aplicare decizia CC, afirmând că “acum că a trecut un an nu mai este cazul să dicutăm. A trecut, asta este, noi suntem aici să discutăm pentru că trebuie să pregătim un proiect de hotărâre cu privire la revocarea din funcţie a domnului Anton Ioan“.

Fostul lider al senatorilor PSD Ilie Sârbu ar urma să fie nominalizat de PSD pentru postul de vicepreşedinte la Curtea de Conturi.

 

Cele mai citite

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă