6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE. Marius Iacob şi Călin Nistor, propuși pentru reînvestirea ca procurori adjuncţi...

UPDATE. Marius Iacob şi Călin Nistor, propuși pentru reînvestirea ca procurori adjuncţi ai DNA, susțin interviurile la CSM

UPDATE. Raluca Prună a declarat, la ieșirea de la ședințe CSM, că vor fi făcute propunerile pentru adjuncți, în cursul acestei săptămâni. ”Urmează să fac o propunere pentru funcția de procuror adjunct al DIICOT”, a declarat Prună

—-

Marius Iacob şi Călin Nistor, propuşi pentru reînvestirea în funcția de procurori-şefi adjuncţi ai Direcției Naționale Anticorupție (DNA), susţin luni interviurile, la Secţia de specialitate din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Marius Iacob are printre obiective impulsionarea măsurilor de prioritizare a instrumentării cauzelor penale ţinând cont de vechimea dosarelor, derularea cu operativitate a achiziţiilor publice de aparatură şi tehnică necesare derulării activităţii de urmărire penală, diseminarea bunelor practici în interiorul DNA, continuarea investigaţiilor în cauze de corupţie la nivel înalt şi mărirea schemei de personal a serviciului tehnic. 

Totodată, Călin Nistor îşi propune pentru noul mandat îmbunătăţirea activităţii de cooperare judiciară internaţională, creşterea calităţii activităţii de urmărire penală, dezvoltarea compartimentului de investigaţii financiare, accesarea de fonduri europene pentru pregătirea ofiţerilor de poliţie judiciară şi elaborarea unui ghid de practică judiciară pentru uzul procurorilor DNA. 

Ministrul Justiției, Raluca Prună, i-a propus pe Marius Constantin Iacob şi Călin Nistor pentru reînvestire în funcţiile de procurori şefi adjuncţi ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), pentru o perioadă de trei ani. În desemnarea propunerilor, Raluca Prună „a avut în vedere rezultatele obţinute în perioada primului mandat, experienţa profesională şi managerială”, cât și „îndeplinirea criteriilor de integritate".

Conform dispoziţiilor art. 54 alin. 1 din Legea 303/ 2004, procurorul şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de zece ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, se mai arată în comunicat. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă