13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportMaşinile donate recent de Guvern Moldovei s-au defectat. Reacția premierului

Maşinile donate recent de Guvern Moldovei s-au defectat. Reacția premierului

Ambasadorul Republicii Moldova, Iurie Reniţă, l-a informat pe premierul Victor Ponta, în contextul vizitei la Bucureşti a preşedintelui Parlamentului din Chişinău, că unele dintre maşinile donate recent de România s-au defectat şi necesită reparaţii. Ponta a spus că România va suporta costul, relatează Mediafax

“Să le luăm la Iaşi, să le reparăm noi, sau să le reparaţi şi să vă decontăm ce e de plătit”, i-a spus Ponta ambasadorului moldovean, după ce a aflat problema.

Ambasadorul a mulţumit, precizând că o va informa pe “doamna ministru” (Monica Babuc, ministrul Culturii din Republica Moldova-n.r.).

Citește și: GALERIE FOTO&VIDEO: Protest la MAE pentru eliminarea pașapoartelor pentru Republica Moldova

Ambasadorul Republicii Moldova a precizat doar că s-au defectat “nişte piese” ale unor autobuze donate de România unor teatre din Republica Moldova.

În luna octombrie a anului trecut, Guvernul României a donat aproape 140 de autovehicule pentru şcolile, instituţiile publice şi teatrele din Republica Moldova, ceremonia de donare fiind organizată în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, în prezenţa prim-miniştrilor Republicii Moldova şi României, Iurie Leancă şi Victor Ponta.

În total, au fost donate 100 de microbuze pentru şcoli, trei autobuze pentru teatre şi 35 de automobile pentru instituţiile publice din Moldova.

Citește și: Chişinăul protestează faţă de implicarea Rusiei în procesele politice din Republica Moldova

Prim-ministrul moldovean a mulţumit atunci Executivului de la Bucureşti pentru acest gest de prietenie şi a apreciat că donaţia va contribui la modernizarea Republicii Moldova.

Anterior, în luna august, Guvernul român donase alte 15 automobile, valoarea totală a donaţiei ridicându-se la aproximativ patru milioane de euro.

Cele mai citite

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă