15.4 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSportMeleșcanu, despre acuzațiile DNA: Am dat aviz pentru transpunerea în legislație a...

Meleșcanu, despre acuzațiile DNA: Am dat aviz pentru transpunerea în legislație a unei directive europene

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, afirmă că în cazul Ordonanței 13 a dat un aviz favorabil doar în ceea ce privește transpunerea în legislația românească a unei directive europene referitoare la respectarea dreptului la apărare, potrivit Agerpres.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care, DNA a precizat printr-un comunicat că “Ministerurul Afacerilor Externe nu a transmis un aviz formal, ministrul semnând documentul deoarece i s-a solicitat “pe loc” acest aviz”.

“Da, este adevărat, însă noi de pe data de 27 (ianuarie n.r.) am făcut o evaluare. Din momentul în care proiectul de ordonanță a fost pus în dezbatere publică, am dispus efectuarea unei analize din care a rezultat foarte clar că singura noastră competență nu este a ne pronunța în legătură cu oportunitatea actului respectiv, nici măcar cu prevederile juridice, care nu intră în competența noastră, ci strict referirea la faptul că există în proiectul de ordonanță o referire la transpunerea în legislația română a unor prevederi din directiva Parlamentului European și a Comisiei Europene, Directiva 342 din 2016, referitoare la respectarea dreptului la apărare și pe această bază am dat și avizul respectiv”, a declarat Teodor Meleșcanu.

Acesta a adăugat că a considerat că poate să-și asume răspunderea pentru un aviz favorabil în cazul ordonanței menționate.

“Atât timp cât am avut în mapa mea analiza făcută de organe de specialitate, cu toate semnăturile necesare, am considerat că pot să și asum răspunderea de a aviza favorabil, pe tema respectivă, a integrării în legislația română a unor prevederi specifice din această directivă, mie mi se pare că este o chestiune foarte normală”, a conchis sursa citată.

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Facturi mai mici la gaze și electricitatea de la 1 aprilie. Ministrul energiei anunță noi scheme de plafonare

Ministerul Energiei se pregăteşte săptămâna aceasta de o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar mai putea ieftini,...

Cluburile participante în noul format al Champions League vor primi și mai mulți bani. Anunțul UEFA

UEFA le-a transmis federaţiilor membre şi cluburilor modul detaliat în care vor fi repartizaţi banii în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, care se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă