8.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportMembrii Guvernului Cioloș au AVERI de sute de mii de euro

Membrii Guvernului Cioloș au AVERI de sute de mii de euro

Membrii Cabinetului Cioloș trebuie să-și completeze declarațiile de avere, actualizate la data la care au intrat în Guvern, și să le posteze pe site-ul Guvernului României, așa cum prevede legea.

Până când își vor publica averile, există, totuși, date disponibile despre unii demnitari, fie de la Agenția Națională de Integritate, fie de la instituțiile unde au lucrat până acum.

Dacian Cioloș are mai multe declarații de avere postate pe site-ul ANI. Cea mai recentă datează din noiembrie 2014. La acel moment, actualul premier declara că are un venit anual de 158.880 de euro, în calitate de funcționar al Comisiei Europene.

În acest context, averea acumulată de Dacian Cioloș era următoarea: depozite bancare totalizând circa 275.000 de euro și 10.000 de lei, o jumătate dintr-o casă de locuit în București, un teren de 10.000 de metri pătrați într-o comună din Ardeal, precum și un automobil Nissan fabricat în anul 2010.

Citește și: Guvernul Cioloș a primit votul de încredere din partea Parlamentului

Actualul vicepremier Vasile Dîncu apare cu o declarație de avere din anul 2008, scrisă în calitate de senator. El era coproprietar al unui apartament din Sectorul 1 și avea depozite bancare totalizând 110.000 de euro și 20.000 de lei. Vasile Dîncu raporta un venit anual de 46.000 de lei în calitate de senator, plus 40.000 de lei  în calitate de profesor universitar.

Actualul ministru de Externe, Lazăr Comănescu, era în februarie 2015 ambasador la Berlin. La acel moment, în declarația lui de avere figurau două terenuri în județul Vâlcea, o locuință în Vâlcea și două în București, depozite bancare de 233.000 de euro și 51.000 de lei, precum și un automobil BMW. Ca ambasador, Lazăr Comănescu avea un venit anual de 50.000 de euro.

Petre Tobă, actualul ministru de Interne, are o declarație de avere din aprilie 2015, din vremea când era șeful Poliției Române. El deține câteva terenuri în județul Ilfov, un apartament în București și două case în Ilfov, precum și două autoturisme. În calitate de șef al IGPR, Petre Tobă a încasat circa 130.000 de lei pe an.

În mai 2015, Achim Irimescu, noul ministru al Agriculturii, era ministru plenipotențiar al României la UE. La acel moment, el deținea un teren agricol la Bragadiru, un apartament și o casă de locuit în București, un autoturism Volkswagen, precum și depozite bancare de 400.000 de euro și 210.000 de lei.

Venitul anual al ministrului plenipotențiar Irimescu era de circa 44.000 de euro.

La Ministerul Apărării Naționale, premierul Cioloș îl are ca ministru pe Mihnea Motoc. Într-o declarație de avere din anul 2014, completată în calitate de ambasador, Mihnea Motoc figura cu mai multe terenuri, două apartamente în București și o casă la Sinaia, precum și cu două autoturisme.

Mihnea Motoc mai deține active bancare de circa 150.000 de euro, precum și bijuterii și obiecte de artă în valoare de 15.000 de euro. Ambasadorul Motoc avea, în cadrul Ministerului de Externe, un salariu lunar de circa 3800 de euro.

Noul ministru al Educației, Adrian Curaj, are o declarație de avere din anul 2014, din perioada când era director general în același minister. El deținea patru terenuri, o casă de locuit și un apartament.

Noul ministru are, se pare, pasiunea automobilelor, el deținând trei autoturisme Opel Corsa, precum și un Ford Focus. Adrian Curaj are active bancare totalizând circa 60.000 de lei. Actualul ministru câștiga, în anul 2014, circa 80.000 de lei pe an.

Noul ministru al Sănătății, Patriciu Achimaș – Cadariu, a fost, anterior, managerul Institutului Oncologic din Cluj – Napoca. Potrivit unei declarații de avere din anul 2014, el deține o casă de locuit, două terenuri intravilane, precum și conturi curente însumând circa 120.000 de lei.

Veniturile anuale ale noului ministru, din activitatea managerială și din cea didactică, au totalizat circa 135.000 de lei.

Citește și: Guvernul Cioloş a depus jurământul la Cotroceni. Iohannis: Acest Guvern este o şansă pentru România

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marea Britanie ar putea interzice fumatul

Una dintre principalele cauze ale deceselor cauzate de cancer în Marea Britanie este fumatul, iar Rishi Sunak vrea să-l interzică. Mai exact, Marea Britanie este...

România, a doua cea mai mare creștere a intenției de vot la europarlamentare

România a înregistrat a doua cea mai mare creştere a intenţiei de vot la alegerile europene din acest an faţă de 2019, după Cehia,...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă