15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMesajul lui Iohannis, la 100 de ani de la comemorarea genocidului armean

Mesajul lui Iohannis, la 100 de ani de la comemorarea genocidului armean

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, vineri, cu prilejul comemorării a 100 de ani de la ”tragedia istorică a armenilor”, prin care a subliniat necesitatea comemorării și conștientizării dramei prin care a trecut poporul armean reprezintă, informează Administrația Prezidențială.

Citește și: Austria a recunoscut genocidul armean

Astfel, şeful statului a adus, la un secol de la evenimentele tragice din 1915, “un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut”.

Citește și: Germania recunoaşte genocidul armean

„La un secol de la evenimentele tragice din 1915, aduc un pios omagiu victimelor poporului armean, care a rezistat peste decenii vicisitudinilor istoriei și grelei încercări de la începutul secolului trecut. Sute de mii de suflete nevinovate au pierit atunci în crima teribilă care a umbrit umanitatea și care ne obligă astăzi la recunoaștere și reconciliere”, a transmis Iohannis.

Șeful statului a precizat,totodată, că recunoașterea unei tragedii istorice de proporțiile celei petrecute acum 100 de ani înseamnă un semnal important și necesar pentru eradicarea urii, intoleranței, rasismului și xenofobiei.

Citește și: Obama evită cuvântul “genocid” în discursul despre masacrarea armenilor

Armenia comemorează, vineri, un secol de la începutul deportărilor şi masacrelor din timpul Imperiului Otoman, în 1915, în urma cărora au murit 1,5 milioane de persoane.

Citește și: Armenia comemorează, vineri, 100 de ani de la genocidul din timpul Imperiului Otoman

“Comemorarea genocidului este cel mai puternic factor în formarea identităţii naţionale în Armenia”, declară pentru DPA Aharon Adibekyan, un sociolog din Yerevan, capitala ţării.

Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Orașul Harkov ar fi fost atacat de Rusia cu un nou tip de bombă cu sistem de ghidare

Este posibil ca Rusia să fi utilizat un nou tip de bombă cu sistem de ghidare în atacurile aeriene asupra oraşului Harkov, din nord-estul...
Ultima oră
Pe aceeași temă