21 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSportMesajul lui Iohannis de Ziua Unirii, pe Facebook

Mesajul lui Iohannis de Ziua Unirii, pe Facebook

Președintele Klaus Iohannis a postat, pe Facebook, de Ziua Unirii, un mesaj despre solidaritatea și unitatea unui popor.

”Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea și unitatea unui popor”, a scris șeful statului, pe Facebook.

”Ziua Unirii Principatelor Române, moment simbolic din istoria României, ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea şi unitatea unui popor”.

Citește și: Mica Unire: 156 de ani de la alegerea lui Cuza ca domnitor în Moldova și Țara Românească

În mesajul video, filmat la Palatul Cotroceni, şeful statului afirmă că ”în 1859, la Iaşi, o generaţie de oameni politici vizionari realiza un pas important către unirea tuturor provinciilor româneşti, iar istoria ţării se îndrepta către modernitate şi către valorile europene”.

Citește și: Președintele și premierul se prind în hora Unirii

”156 de ani mai târziu, România este ţară a Uniunii Europene, cu drepturi depline, iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent să fim, oriunde ne-am afla, o naţiune a unirii şi un popor al unităţii, în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România”, transmite preşedintele Klaus Iohannis în mesajul său.

Citește și: FOTO. Mesajul fostului președinte Băsescu, de Ziua Unirii

Cele mai citite

FCSB serbează titlul de campioană: “Made in ciobanii”

Ilustrație: Marian Avramescu Campioana Italiei la fotbal, Inter Milano, a lansat un trend, după ce au sărbătorit victoria finală în Serie A printr-un dans...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...

Zeci de persoane, care încercau să ajungă în Piaţa Taksim pentru o manifestaţie de 1 Mai, reţinute de poliţie

Zeci de manifestanţi adunaţi la Istanbul pentru a sărbători 1 Mai au fost reţinuţi miercuri de forţele de ordine.Primele altercaţii au apărut în timp...
Ultima oră
Pe aceeași temă