11.1 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportMesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Unirii: Această zi este o...

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis cu ocazia Zilei Unirii: Această zi este o lecţie a prezentului. Cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci din interior, dar fiţi încrezători că împreună vom reuşi

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Micii Uniri, afirmând că acest eveniment a fost dorinţa oamenilor curajoşi care au crezut în lege şi dreptate. Totodată, şeful statului a subliniat că Unirea Principatelor Române este o lecţie o prezentului.

"Unirea Principatelor s-a înfăptuit pentru că voinţa populară a fost auzită, înțeleasă, respectată şi aplicată de politicieni. „Unirea, naţiunea a făcut-o!” spunea Mihail Kogălniceanu. Elitele acelor vremuri au înţeles că binele unei întregi naţiuni este mai presus de intrigi şi interese mărunte. Dar această zi este şi o lecţie a prezentului. Ca şi în trecut, cele mai periculoase amenințări nu vin din afara țării, ci mai ales din interior. Unirea a fost vocea oamenilor curajoși care au crezut în lege şi dreptate. Fiţi încrezători că împreună vom reuşi, că vom avea înțelepciunea de a face ce este corect şi bine pentru viitorul națiunii române. La mulți ani, România", a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă