13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMesajul transmis de Iohannis după vizitele oficiale în Germania și Moldova

Mesajul transmis de Iohannis după vizitele oficiale în Germania și Moldova

Președintele Klaus Iohannis a revenit în țară după vizita oficială pe care a făcut-o în Germania. Într-o postare pe pagina de Facebook, Iohannis a explicat că România are rolul de a fi un „reper de stabilitate”.

Citește și: Iohannis: Germania, principalul partener economic al României

„Recentele vizite în Republica Moldova și Germania mi-au oferit, din două perspective diferite, o imagine mai nuanțată asupra situației geopolitice actuale. Rolul României este de a fi un reper de stabilitate în zonă și de gândire politică înțeleaptă în contextul tensiunilor și al pericolului de la granița de est a Uniunii Europene. La Chișinău, am vorbit despre drumul european pe care îl are de parcurs Republica Moldova, iar la Berlin, despre drumul pe care îl are de parcurs Uniunea Europeană către țări expuse instabilității precum Republica Moldova. Numai din această întâlnire a Estului cu Vestul pot să apară soluții de pace și speranțe de prosperitate. Este o temă de reflecție politică pe care o voi adânci cu prilejul vizitei mele la Kiev”, a scris Iohannis.

Șeful statului a fost recent în vizite oficial în Germania și Moldova, discutând cu omologii săi.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă