11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportMihai Tudose s-a întâlnit la Bruxelles cu președintele Consiliului European și cu...

Mihai Tudose s-a întâlnit la Bruxelles cu președintele Consiliului European și cu șeful Comisiei Europene

UPDATE 16,40: Premierul Mihai Tudose a fost primit marți, la Bruxelles, de președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker.

Marți după-amiază, șeful Executivului de la București se va întâlni și cu Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.


UPDATE 15.18: Prim-ministrul Mihai Tudose a fost primit, marți, la sediul Consiliului European din Bruxelles, de președintele acestui for, Donald Tusk, potrivit Agerpres.

Întrevederea cu Donald Tusk este primul eveniment din cadrul primei vizite externe a lui Mihai Tudose în calitate de șef al Guvernului.  La întâlnirea cu președintele Consiliului European, premierul român a venit însoțit de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, de reprezentantul permanent al României la Uniunea Europeană, Luminița Odobescu, și de consilierii de stat Marius Nica și Florin Vodiță. 

 



Premierul Mihai Tudose se va întâlni, marți, cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, în cadrul vizitei pe care a început-o la Bruxelles.

Potrivit Agerpres, întâlnirea lui Mihai Tudose cu Donald Tusk va avea loc în jurul prânzului și va fi urmată de o întrevedere a premierului român cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Junker, și cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Marți după-amiază, șeful Executivului se va întâlni și cu Corina Crețu, comisarul european pentru politică regională.

Vizita prim-ministrului Tudose la Bruxelles se va încheia marți seară, cu o întrevedere cu președintele Parlamentului European, Antonio Tajani.

Potrivit Guvernului, în cadrul primei sale vizite externe în calitate de șef al Executivului, Mihai Tudose va transmite mesajul că România este un partener serios în Uniunea Europeană, care își va respecta toate angajamentele asumate. Totodată, cu această ocazie, vor fi prezentate prioritățile actualului Guvern, cu accent asupra temelor economice, dar și poziția României privind viitorul UE, pregătirea preluării președinției Consiliului European și îmbunătățirea absorbției fondurilor europene.

Din delegația condusă de șeful Executivului face parte și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Cele mai citite

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă