7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportMihail Vlasov, urmărit penal într-un dosar nou

Mihail Vlasov, urmărit penal într-un dosar nou

Președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost pus sub urmărire penală de către procurorii anticorupție într-un nou dosar pentru infracțiunea de luare de mită, conform unui comunicat DNA. 

Procurorii DNA au descoperit că în cursul lunii februarie 2013, Vlasov, la acea dată preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, i-a solicitat unui membru al Parlamentului României să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de act normativ intitulat ,,Lege privind registratorii comerciali și activitatea de înregistrare în registrul comerțului”.

În schimbul susţinerii proiectului de lege, deputatul i-a pretins lui Mihail Vlasov  ca, în calitatea sa funcției deținute, să îl numească arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, solicitare cu care Vlasov a fost de acord.

Citește și: UPDATE. Mihail Vlasov, audiat la DNA: Mă așteptam să fiu condamnat la moarte

În şedinţa din data de 06.03.2013, Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, condus de Mihail Vlasov, a admis cererea deputatului respectiv şi a dispus numirea acestuia în funcţia de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Numirea în funcţia de arbitru, de către Colegiul de Conducere al Camerei Naţionale, condus de Mihail Vlasov, la propunerea preşedintelui Camerei Naţionale, Mihail Vlasov, a avut loc în legătură cu atribuţiile de serviciu ale acestuia care îndeplinea, la data faptelor, atât funcţia de preşedinte al Colegiului de conducere al Camerei Naţionale, cât şi preşedinte al Camerei Naţionale.

Citește și: Mihai Vlasov a fost condamnat la 4 ani de închisoare

În timpul construirii dosarului persoana care a dobândit calitatea de arbitru în cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional a murit. 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă