9.5 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSportMinisterul de Interne vrea al cincilea post de secretar de stat. Ce...

Ministerul de Interne vrea al cincilea post de secretar de stat. Ce atribuții ar avea

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune, într-un proiect de act normativ lansat marţi în dezbatere publică, înfiinţarea unui nou post de secretar de stat, informează Agerpres.

Acesta ar urma să coordoneze prefecţii. 

“Măsura este necesară pentru realizarea obiectivului strategic sectorial privind redefinirea locului şi rolului instituţiei prefectului în cadrul procesului de reformă a statului şi de modernizare a administraţiei publice. De asemenea, se are în vedere misiunea prefectului, în calitate de reprezentant al Guvernului pe plan local şi implicit a instituţiei pe care o conduce în buna desfăşurare a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de criză şi de urgenţă”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

În prezent, MAI are patru secretari de stat, patru subsecretari de stat şi un secretar general.

Totodată, prin proiectul de hotărâre de guvern supus dezbaterii publice se propune transformarea Direcţiei Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale în direcţie generală, cu atribuţii inclusiv în domeniul Schengen, precum şi de protocol extern şi relaţii consulare. 

O altă modificare a schemei de organizare a Aparatului Central al MAI are în vedere înfiinţarea Direcţiei Fonduri Nerambursabile, având ca obiectiv găsirea de soluţii care să determine un grad cât mai mare de absorbţie a fondurilor europene. 

Unitatea va fi responsabilă de gestionarea integrată a activităţilor de informare, evaluare, depunere proiecte, creştere eligibilitate, management şi control pentru fondurile nerambursabile la nivelul MAI.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Attila Varga, judecător la CCR, a fost internat în stare gravă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti

Judecătorul Varga Attila de la Curtea Constituţională a României a fost internat, miercuri, în stare gravă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, au precizat...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Iași: Șoferița care a provocat moartea Anastasiei, o fetiță de 4 ani, a fost trimisă în judecată și pentru ucidere din culpă

Femeia care a accidentat-o mortal pe Anastasia, o fetiţă de 4 ani, evenimentul având loc în comuna Scobinţi din judeţul Iaşi, a fost trimisă...
Ultima oră
Pe aceeași temă