18.3 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportMinisterul Finanțelor are un buget de 3,46 miliarde de lei pentru 2017,...

Ministerul Finanțelor are un buget de 3,46 miliarde de lei pentru 2017, în creștere cu 2,83% față de 2016

Bugetul Ministerului Finanțelor Publice, pentru 2017, este de 3,46 miliarde de lei, în creștere cu 2,83% față de 2016, potrivit proiectului de buget.

"Ministerul Finanțelor Publice elaborează, implementează, monitorizează și evaluează politicile din domeniile bugetar și fiscal, în scopul administrării eficiente a resurselor financiare ale statului".

Din suma totală alocată Ministerului de la bugetul de stat, 2,2 miliarde merg către cheltuielile de personal, în creștere cu 2,76% față de anul anterior.

Pentru bunuri și servicii este alocată o sumă de circa 290 de milioane de lei, în creștere cu 1,05% comparativ cu 2016.

Totodată, Ministerul are alocată o sumă de 818 milioane de lei pentru restituirea unor drepturi civile, în creștere cu 3,07% în 2017 față de anul anterior.

"Principalele obiective ale politicii fiscale pentru perioada 2017-2020 au în vedere îmbunătățirea mediului de afaceri din România, precum și creșterea bunăstării tuturor românilor. În domeniul impozitului pe profit obiectivul principal la nivel național și european este reprezentat de lupta împotriva evitării plății impozitului și a planificării fiscale agresive, prin promovarea unor măsuri care să contracareze erodarea bazei impozabile și transferul profiturilor", se mai arată în proiectul citat.

În domeniul impozitelor directe se au în vedere impozitul suplimentar pe profitul obținut din domeniul resurselor naturale: impozitarea suplimentară a profiturilor obținute din extracția de resurse naturale și neprelucrate în România, prin adoptarea unei noi legi în domeniu și eliminarea impozitului pe construcții.

De asemenea, în domeniul TVA au fost adoptate o serie de măsuri cu aplicabilitate de la 1 ianuarie 2017, printre care reducerea la 19% a nivelului cotei standard de TVA, introducerea regimului special de TVA pentru agricultori, abrogarea prevederilor referitoare la Registrul operatorilor intracomunitari etc.

"Pe termen mediu, principalele obiective în domeniul TVA vizează reducerea la 18% a nivelului cotei standard de TVA, începând cu 1 ianuarie 2018", se mai arată în proiect.

Cele mai citite

Ce poți face în cea mai lungă vacanță școlară?

În perioada de dinaintea celei mai lungi vacanțe școlare din ultimele Sărbători de Paști, părinții au luat cu asalt agențiile de turism pentru a-i...

Guvernul acordă noi ajutoare umanitare pentru populația civilă din Fâșia Gaza

România continuă acordarea de asistență umanitară populației civile din Fâșia Gaza. În cursul dimineții a fost trimis un nou transport cu produse alimentare și...

Joe Biden, discuție telefonică cu Benjamin Netanyahu

Preşedintele american Joe Biden a discutat duminică la telefon cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, prilej cu care şi-a reafirmat angajamentul ferm faţă de securitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă