14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul Dragoş Tudorache: Au fost anumite neînțelegeri asupra perioadei care va surprinsă...

Ministrul Dragoş Tudorache: Au fost anumite neînțelegeri asupra perioadei care va surprinsă video. Nu se supraveghează video votul ca atare între deschiderea urnelor și închiderea lor

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a declarat, marţi, că în ziua alegerilor parlamentare nu se supraveghează video votul ca atare, ci doar perioada în care sunt numărate buletinele, informează Agerpres.

“Vreau să subliniez că au fost anumite neînțelegeri asupra perioadei care va surprinsă video, să spun această perioadă, (…) precizez că este vorba doar de perioada în care sunt numărate voturile, deci nu se supraveghează video votul ca atare între deschiderea urnelor și închiderea lor”, a declarat Tudorache, marți, în deschiderea ședinței Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților.

Tudorache a mai adăugat faptul că, în ceea ce privește achiziționarea ștampilelor și a timbrelor autocolante, procedura este în stadiu final.

“Suntem deja în stadiul final pe două achiziții. Prima — în ceea ce privește ștampilele cu mențiunea ‘votat’, unde înțeleg că etapa finală din SEAP a fost finalizată și așteptăm semnarea acordului cadru pentru 15 noiembrie. De asemenea, furnizarea timbrelor autocolante, în jur de 19 milioane, din câte am înțeles. Procedura simplificată a fost finalizată. Atribuirea s-a făcut, iar pe 9 noiembrie se va semna acordul cadru”, a explicat Tudorache.

Dragoş Tudorache a ţinut să mulţumească şi personalului Ministerului Afacerilor Externe și celor de la Autoritatea Electorală Permanentă pentru modul în care au colaborat pentru a finaliza lista secțiilor din străinătate, precizează sursa citată.

“Este foarte important să facem o verificare a stadiului în care suntem pentru pregătirea desfășurării alegerilor. Tocmai pentru că suntem la începutul campaniei electorale, vreau să reînnoiesc mesajul pe care l-am mai dat de câteva ori atât colegilor de aici, din structurile centrale ale Ministerului Afacerilor Interne, dar și colegilor prefecți în ceea ce privește neutralitatea politică, echidistanța în perioada electorală. Este foarte important pentru noi, pentru toți profesioniștii care lucrează în acest minister, să arătăm că nu ne implicăm nici într-un fel altfel decât în a pregăti cât putem de bine acest proces electoral”, a mai spus ministrul, înainte de începerea unei videoconferințe cu prefecții din toate județele, pentru a vedea dacă sunt probleme în implementarea măsurilor la nivel județean.

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...
Ultima oră
Pe aceeași temă