12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Culturii, Ionuţ Vulpescu: Nu vom renunţa la sculptura ”Cuminţenia Pământului”

Ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu: Nu vom renunţa la sculptura ”Cuminţenia Pământului”

Ministrul Culturii Ionuţ Vulpescu, a reiterat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că statul român nu va renunţa la opera de artă a sculptorului Constantin Brâncuşi, "Cuminţenia Pământului". Vulpescu a mai aăugat că acţiunea lansată de Cabinetul Cioloş a fost un eşec, afirmând că fostul Executiv nu îşi asumă această nereuşită.

”Ieri (marţi, n.r.), în Parlament, au fost respinse cele două ordonanţe. Există o Hotărâre de Guvern dată de guvernul Cioloş, prin care oamenilor li se vor restitui până la 31 decembrie 2017 donaţiile. Guvernul Cioloş recunoaşte prin această hotărâre eşecul. Eu nu pot decât să constat cu tristeţe. În decembrie 2015 rămăsesem la 5 milioane de euro. Nu ştiu cum s-a ajuns la 11 milioane”, a afirmat Ionuţ Vulpescu.

Întrebat dacă Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi guvernul vor renunţa la a cumpăra bunul de patrimoniu mobil, el a răspuns negativ. ”Nu este acum ori niciodată. Ori de câte ori sculptura va fi scoasă la vânzare, statul poate să îşi exercite dreptul de preempţiune”, a spus Vulpescu.

Sculptura ”Cuminţenia Pământului” a fost expusă la MNAR până în noiembrie 2012, când a fost mutată de la Muzeul Cotroceni. Ea s-a aflat expusă la Muzeul Băncii Naţionale din iunie până pe 31 octombrie, când a ajuns la Muzeul Naţional de Artă al României.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu, puși oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Când va fi audiat Ion Iliescu

Parchetul General a anunţat punerea sub acuzare a fostului premier Petre Roman şi a fostului vicepremier Gelu-Voican Voiculescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii,...

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...
Ultima oră
Pe aceeași temă