9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Culturii crede că este "imoral" să răspundă el pentru campania "Cumințenia...

Ministrul Culturii crede că este “imoral” să răspundă el pentru campania “Cumințenia pământului”

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Ioan Vulpescu, a declarat vineri, că, în opinia sa, este "imoral" să răspundă el pentru eșecul campaniei de subscripție publică pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși, "Cumințenia pământului". El a calificat această campanie drept "un dezastru național", arată Agerpres.

Întrebat care sunt noutățile în privința acestei opere și a campaniei, Ioan Vulpescu a răspuns că fostul premier, Dacian Cioloș, este cel care "știe cel mai bine care este stadiul".

"Aici, cred că domnul Dacian Cioloș știe mai bine care este stadiul și foștii miniștri, cei care au gestionat acest dezastru național. Din păcate, știți, în politică se vorbește foarte mult despre moștenirea dezastruoasă. Ai de gestionat întotdeauna cartofi fierbinți, să zicem. Mie îmi plac cartofii, ăia prăjiți, nu fierbinți, atunci când te duci și trebuie să răspunzi unor întrebări — întrebare legitimă a dumneavoastră și nu o să fug de ea — dar, știți, este totuși imoral să răspundă cineva pentru un dezastru național pe care l-a organizat altcineva. În acest moment, după ce ai făcut o campanie de subscripție publică, măcar să spui: îmi pare rău, am greșit sau poate n-am greșit, de fapt e un mare succes, vouă vi se pare, că de fapt 'Cumințenia pământului' a fost cumpărată, am strâns nu 6 milioane, ci 60 de milioane", a spus Vulpescu.

Potrivit ministrului, au început să sosească deja cereri de returnare a banilor din partea celor care au făcut donații pentru achiziționarea operei lui Brâncuși.

"Până la sfârșitul anului, oamenii își pot primi banii înapoi, însă aici este un exercițiu extrem de complicat, sunt companiile, sunt comisioanele pe care noi va trebui să le plătim. Sigur că sunt (cereri de restituire — n..r)", a declarat Vulpescu.

Fiind întrebat cine a depus mai multe cereri de restituire, persoanele juridice sau cele fizice, ministrul Culturii a răspuns: "Cred că cei din guvern, care au donat anul trecut".

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...
Ultima oră
Pe aceeași temă