15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportAurescu s-a întâlnit cu președintele palestinian. Ministrul de Externe a pledat pentru...

Aurescu s-a întâlnit cu președintele palestinian. Ministrul de Externe a pledat pentru stoparea violențelor dintre palestinieni și israelieni

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, s-a întâlnit, luni, la Ramallah cu președintele palestinian Mahmoud Abbas. Cei doi au discutat despre situația din Orientul Mijlociu și despre reluarea negocierilor de pace cu Israel, iar șeful diplomației române a pledat pentru stoparea urgentă a violenţelor recente, potrivit unui comunicat al MAE. 

Şeful diplomaţiei române a vorbit despre încurajarea măsurilor care să conducă la creşterea încrederii reciproce între Israel și Palestina. De asemenea, Aurescu a exprimat deschiderea României de a sprijini, inclusiv în cadrul UE, dar şi în plan bilateral, crearea atmosferei necesare pentru reluarea negocierilor directe de pace. De asemenea, a lansat un apel pentru realizarea reconcilierii inter-palestiniene.

În timpul întrevederii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat sprijinul României pentru dezvoltarea capacităţilor instituţionale palestiniene în cadrul unor programe bilaterale şi multilaterale, ca o contribuţie concretă a României la susţinerea soluţiei celor două state.

De asemenea, cei doi au discutat și despre calendarul viitoarelor întrevederi bilaterale şi organizarea unei noi reuniuni a Comitetului Interguvernamental Româno-Palestinian, prezidat de cei doi miniştri ai afacerilor externe, în prima parte a anului 2016.

Ministrul român de externe a menţionat programele de burse în derulare, precum şi disponibilitatea extinderii numărului acestora, dar şi posibilităţile de extindere a cooperării bilaterale în domenii ca agricultura, sănătatea, exploatarea resurselor de apă.

Înainte de întrevederea cu preşedintele Mahmoud Abbas, ministrul Bogdan Aurescu a depus o coroană de flori la mormântul fostului preşedinte palestinian Yasser Arafat.

Cele mai citite

Aproape 100 de blocuri din București rămân fără apă caldă până duminică

O veste cum nu se poate mai proastă pentru unii locuitori ai Capitalei, în contextul în care afară s-a răcit vremea. O avarie lasă...

MAE: Unul din cele două grupuri de români blocați în Aeroportul din Dubai a ajuns acasă

Unul dintre cele două grupuri de cetăţeni români blocaţi în Aeroportul Internaţional Dubai a revenit în ţară, joi, cu o cursă care a operat...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă