13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne, Carmen Dan, cere să primească informații direct de la...

Ministrul de Interne, Carmen Dan, cere să primească informații direct de la șeful SRI, Eduard Hellvig, și să fie semnate SRI

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reluat vineri acuzațiile la adresa SRI, pe motiv că aceaată instituție nu a informat corespunzător Ministerul de Interne că se pregătesc violențe la mitingul din Piața Victoriei.

Deși în timpul mitingului doi responsabili din MAI au primit mesaje SMS de la un angajat SRI, ministrul Carmen Dan a precizat vineri că "secretarul de stat a primit un SMS. Nu conţinea altceva decât o informaţie cu caracter general, obişnuită, în cadrul schimbului de informaţii operative. Nu era semnat SRI, nu era asumat de cineva. Era semnat de o persoană din cadrul acelui (Serviciu – n.n.). Nu era trimis de domnul Hellvig. Am văzut un mesaj. Atât şi nimic mai mult. Aceste lucruri vor fi analizate. Nu dau vina pe nimeni, spun că e o situaţie care trebuie analizată".

Pe de altă parte, ministrul Carmen Dan a anunțat, vineri, că "eu cu domnul director Hellvig am avut o discuţie ulterioară şi am stabilit că nivelul de comunicare ar trebui să se facă la un eşalon corespunzător".

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a respins acuzațiile la adresa Jandarmeriei, formulate inclusiv de președintele Klaus Iohannis, conform cărora jandarmii ar fi acționat defectuos împotriva persoanelor violente:

”Sunt întrebată de ce nu s-au folosit mai agresiv mijloacele din dotarea jandarmilor. Nu cred că asta este abordarea pe care trebuie să o avem. Noi i-am urmărit îndeaproape pe cei care au plecat din sălile unde s-au ţinut competiţiile sportive. Aceştia nu au plecat ca un grup organizat, au plecat individual ca orice participant la acea demonstraţie paşnică”.

Înainte de declanșarea violențelor, în București s-a desfășurat un meci de handbal Steaua – Dinamo, iar la miting au fost remarcați ulterior și membri ai galeriilor celor două cluburi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă