22.8 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul de Interne, Dragoș Tudorache, acceptă să desecretizeze documentele DIPI cerute de...

Ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, acceptă să desecretizeze documentele DIPI cerute de procurorii DNA

Dragoş Tudorache, ministrul Afacerilor Interne, a declarat într-un interviu acordat agenţiei Mediafax că există cadru legal pentru desecretizarea unor documente ale DIPI, solicitată de procurorii DNA. Ministrul Tudorache a precizat că MAI analizează în acest sens o cerere venită de la DNA.

“Din punctul meu de vedere există cadru legal pentru desecretizarea documentelor. Trebuie parcurşi anumiţi paşi în desecretizare. Există, tocmai că există un cadru legal foarte bine definit raportat la etapele care trebuie urmate. Suntem acum în lucru, ne-a venit în mod formal cererea din partea DNA pentru desecretizare. Suntem acum în lucru urmând aceste etape care trebuie parcurse şi eu sper ca în cel mai scurt timp să fim în măsură să răspundem cererii DNA”, a declarat Dragoş Tudorache.


Citește și:  Dragoş Tudorache: Petre Tobă e încadrat ca şi consilier. Aştept rezultatul anchetei penale

“Aştept rezultatul anchetei penale privind pe domnul Tobă şi voi lua o decizie, conform legii. Momentan e încadrat ca şi consilier. (…) Nu am primit încă solicitari de la DNA pentru desecretizarea altor dosare. Dacă voi primi o solicitare de la DNA voi respecta legea”, a declarat ministerul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache.


Precizările au fost făcute în contextul în care Petre Tobă şi-a dat demisia din funcţia de ministru al Afacerilor Interne după ce DNA l-a acuzat de favorizarea infractorului, în legătură cu refuzul de desecretizare a unor documente privind activitatea Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

În prezent, Petre Tobă este încadrat ca şi consilier în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), funcţie pe care o va ocupa până când DNA va pune în mişcare acţiunea penală.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...

Trafic de droguri la Craiova. Două persoane au fost reținute

La data de 15 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova au luat o...

În această săptămână aflăm finalistele Cupei României. Avancronica celor două partide

În această săptămână sunt programate cele două meciuri din semifinalele Cupei României. Pentru un loc în ultimul act al competiției Corvinul Hunedoara se va...
Ultima oră
Pe aceeași temă