10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a discutat cu comisarul pentru...

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a discutat cu comisarul pentru Justiție al Comisiei Europene despre recentul raport MCV și aderarea României la spațiul Schengen

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a avut, marţi, o întrevedere cu comisarul pentru justiţie al Comisiei Europene Vera Jourova, în marja participării la reuniunea Consiliului Afaceri Generale, informează un comunicat al MAE remis redacţiei România Liberă.

Pe parcursul discuțiilor, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a evocat raportul privind progresele României în cadrul MCV, publicat de Comisia Europeană la 25 ianuarie, care evidențiază progresele substanțiale înregistrate de România în raport cu obiectivele stabilite la instituirea mecanismului, arată sursa citată.

Oficialul român a evidențiat deschiderea autorităților române de a coopera, în continuare, cu Comisia Europeană în vederea îndeplinirii obiectivului comun de finalizare a MCV, într-un orizont cât mai apropiat.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, a reiterat mesajele privind angajamentul ferm al tuturor instituțiilor și factorilor decizionali din România de a continua lupta împotriva corupției. "Guvernul României respectă dreptul de liberă exprimare a cetățenilor, subliniind totodată necesitatea evitării violențelor, disensiunilor și polarizării în societate, fiind necesar un dialog constructiv, argumentat, între toți actorii implicați pentru identificarea unor soluții comune care să respecte deciziile obligatorii ale Curții Constituționale, precum și obligația transpunerii Directivelor europene în legislația națională, evitându-se astfel declanșarea procedurilor de infringement", a declarat ministrul delegat, referindu-se la evenimentele recente.

Potrivit MAE, "partea română și-a exprimat regretul față de politizarea unor subiecte atât de importante, precum și încrederea că sincopele de comunicare vor fi depășite și evitate pe viitor". De asemenea, "a transmis întreaga disponibilitate pentru un dialog cât mai consistent și coordonat cu Comisia Europeană, precum și cu alți oficiali la nivelul UE, pe toate dosarele privind afacerile europene, aflate în portofoliul propriu".

Discuțiile au mai vizat și alte subiecte aflate pe agenda europeană, precum crearea Parchetului European, legislația europeană în domeniul combaterii fraudelor fiscale și cea privind combaterea discriminării și promovarea egalității de gen. Referitor la acest ultim aspect, ministrul delegat a evidențiat susținerea fermă pe care România o acordă promovării acestor inițiative în plan european. A adresat invitația comisarului european de a vizita România în cursul acestui an, invitație acceptată de către acesta, mai arată MAE.

Cele mai citite

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete și a eliberat din funcție doi procurori

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 26 aprilie 2024, mai multe decrete. Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 3/2023 pentru modificarea...

Scandalul Clotilde Armand: Cum încalcă legea pentru a-și majora veniturile

În 2022, Clotilde Armand a primit lunar, pe lângă salariul său de aproximativ 4.000 de lei, un bonus, și acum este obligată să ofere...
Ultima oră
Pe aceeași temă