8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb: Finanțarea IMM-urilor din EFSI reprezintă...

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb: Finanțarea IMM-urilor din EFSI reprezintă o prioritate pentru România în sectoare cheie precum agricultură sau turism

Ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, a declarat că finanțarea IMM-urilor din Fondul European de Investiții Strategice (EFSI) este o prioritate pentru România, în sectoare cheie precum agricultura, cel forestier sau turismul, potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, cei doi oficiali au discutat la Bruxelles, printre altele, despre creșterea vizibilității Fondului European de Investiții Strategice (EFSI) în România, îmbunătățirea accesului la finanțare pentru sectorul IMM-urilor și despre utilizarea combinată a granturilor și a finanțării din EFSI.

Vicepreședintele Katainen a subliniat, la rândul său, că, pentru România, îmbunătățirea capacității administrative și sustenabilitatea proiectelor de importanță strategică națională ar trebui să reprezinte o prioritate.

"Doamna Plumb a transmis, în cadrul întrevederii, angajamentul ferm al Guvernului României în ceea ce privește implementarea măsurilor necesare pentru creșterea absorbției fondurilor europene, inclusiv cele legate de implementarea strategiei naționale în domeniul achizițiilor publice, agreată cu Comisia Europeană. Comisarul Bienkowska a apreciat calitatea strategiei naționale pe achiziții publice pentru România și a arătat că absorbția și buna utilizare a fondurilor ridică provocări majore legate de îndeplinirea condiționalităților ex-ante pe achiziții publice", se precizează în comunicatul citat.

Potrivit acestuia, dialogul între Comisie și autoritățile române va continua pentru asigurarea de progrese semnificative până la autoevaluarea prevăzută pentru luna iunie 2017.

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, afirma, într-un interviu acordat Euronews în luna februarie a acestui an, că peste un milion de locuri de muncă au fost create în mod direct în 2007-2013 de pe urma fondurilor structurale și de investiții europene și a Fondului European pentru Investiții Strategice (EFSI).

Potrivit acesteia, Comisia Europeană intenționează să combine granturile oferite prin intermediul fondurilor structurale și de investiții europene (ESI) cu împrumuturi oferite de Fondul European pentru Investiții Strategice (EFSI), în ideea de a ajuta Europa să creeze locuri de muncă prin creșterea încrederii în rândul investitorilor preocupați de riscuri.

Cele mai citite

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...

VIDEO. Caz halucinant la Sibiu. Bolid de zeci de mii de euro, dar fură 20 de lei dintr-o cofetărie

Proprietarul unui lanț de cofetării din zona Sibiului a luat măsuri în urma unei creșteri a furturilor și a instalat camere de supraveghere în...
Ultima oră
Pe aceeași temă