13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportMinistrul Educației: Suntem datori să ne gândim la soluții pentru integrarea comunităților...

Ministrul Educației: Suntem datori să ne gândim la soluții pentru integrarea comunităților de romi

Ministrul Educației, Adrian Curaj, a declarat, vineri, că răspunsul la problemele cu care se confruntă comunitățile de romi sunt „doar măsurile susținute pentru integrare și puterea exemplului”.

Mai mult, într-un mesaj transmis pe pagina sa de Facebook, ministrul a atras atenția că „suntem datori să ne gândim la astfel de soluții pe tot parcursul anului”, nu doar de Ziua Internațională a Romilor.

Fără implicarea noastră, mulți copii romi nu vor avea șansa de a se împlini și de a se integra în societate, fiind victime nevinovate ale sărăciei, analfabetismului și excluziunii.Cred că doar măsurile susținute pentru integrare și puterea exemplului sunt răspunsul la problemele cu care se confruntă comunitățile de romi.Și suntem datori să ne gândim la astfel de soluții pe tot parcursul anului, nu doar astăzi, când este Ziua Internațională a Romilor”, a scris ministrul Adrian Curaj.

Totodată, cu această ocazie, el a anunțat că se va implica „în toate demersurile care vizează accesul la o educație de calitate pentru copiii romi, așa cum o fac pentru toate categoriile de copii care se confruntă cu riscuri similare”.

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă