8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Educației reacționează în legătură cu subiectul despre OUG 13 de la...

Ministrul Educației reacționează în legătură cu subiectul despre OUG 13 de la Olimpiada de engleză din Bistrița: Este inadecvat. Se puteau da şi alte texte

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat că subiectul despre Ordonanță 13 de la Olimpiada de engleză din Bistrița nu este relevant pentru domeniul respectiv, iar în locul acestuia, puteau fi puse alte subiecte, potrivit News.ro.

“Legat de subiectul de la Olimpiada de engleză, este o olimpiadă locală la nivelul unei şcoli. Profesorii de acolo au considerat că este un subiect potrivit pe care să îl dea la acest concurs. Noi am analizat la nivelul ministerului în cursul zilei de ieri (luni, n.r.) prin inspectorii noştri de specialitate de limba engleză şi am ajuns la concluzia că subiectul ca atare nu este unul relevant pentru domeniul respectiv şi este inadecvat. Se puteau da şi alte texte”, a declarat Pavel Năstase.

Ministrul a precizat că, pe viitor, subiectele se vor face la minister, pentru etapa pe judeţ.

“Noi am luat următoarea măsură şi pentru limba engleză şi pentru limba română şi pentru toate olimpiadele care vor fi începând cu anul şcolar 2017-2018: subiectele se vor face la nivel centralizat la minister de către inspectorii de specialitate pentru etapa pe judeţ”, a mai spus ministrul Educației.

Pentru elevii din clasa a XII-a de la un colegiu din Bistrița-Năsăud, unul dintre subiectele pentru Olimpiada de engleză a fost redactarea unui editorial în care să evalueze consecințele Ordonanței 13 asupra securității țării, pornind de la o relatare realizată de cotidianul britanic “The Guardian”.

Textul original spunea despre planurile Guvernului “de a dezincrimina anumite infracţiuni şi de a graţia anumiţi deţinuţi prin ordonanţe de urgenţă”, precum şi despre manifestaţiile antiguvernamentale, la care a participat şi preşedintele Klaus Iohannis.

Inspectoratul Școlar Prahova a demarat o anchetă după ce unul dintre subiectele de la Olimpiada de Limba și Literatura Română, de sâmbătă, le spunea elevilor să redacteze un “denunț” cu un personaj din “Moromeții”.

Ministrul Educației, Pavel Năstase, a declarat pentru News.ro, că după ce aflat de controversele de la Olimpiada de Limba Română din Prahova, a cerut inspectorilor de specialitate din Minister să analizeze și să stabilească dacă subiectul s-a încadrat în programa concursului.

“Mâine (luni, n.r.), colegii din învățământul preuniversitar, inspectorii de specialitate din cadrul Direcției Generale Învățământ Preuniveristar din cadrul Ministerului Educației vor analiza subiectul de la Olimpiada de Limba Română din județul Prahova. Ei vor stabili dacă acest subiect s-a încadrat în programa pentru astfel de concursuri”, a spus Pavel Năstase.

 

 

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă