16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Finanțelor roagă PSD să nu modifice Codul Fiscal

Ministrul Finanțelor roagă PSD să nu modifice Codul Fiscal

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, s-a întâlnit, luni, cu deputaţii PSD şi i-a rugat să nu aducă amendamente Codului Fiscal, care să afecteze bugetul de stat pe următorii ani, informează Mediafax.

“Explicaţia a fost foarte clară şi rugămintea la colegii mei, ca amendamentele care pot fi aduse eventual să nu creeze un impact asupra bugetului pe anii următori, în special pe 2016”, a declarat Teodorovici, la finalul întâlnirii.

El a adăugat că deputaţii PSD i-au adresat întrebări referitoare la cele două coduri, dar nu i-au spus dacă intenţionează să depună amendamente sau care sunt acestea. Teodorovici a precizat că a fost doar prima discuţie pe care parlamentarii social-democraţi au avut-o cu el pe această temă.

Referitor la modificările aduse Codului Fiscal de către senatori, respectiv eliminarea tăierii accizei la combustibil şi introducerea unui impozit de 5 procente pentru dividende, Teodorovici a afirmat că trebuie aşteptată şi decizia Camerei Deputaţilor.

“E decizia Parlamentului, a Senatului..şi a Camerei Deputaţilor în următoarea perioadă”, a afirmat ministrul.

Întrebat de jurnalişti dacă doreşte să se revină la forma propusă de Executiv a Codului Fiscal şi, în acest sens, va fi adoptată o poziţie politică, ministrul a spus doar că Guvernul nu poate depune amendamente, ci doar să exprime un punct de vedere, deputaţii PSD putând aduce în schimb modificări proiectului de lege.

Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Premierul Poloniei Donald Tusk are pneumonie. Cum îi va fi afectată agenda politică

Premierul polonez Donald Tusk îşi va restrânge apariţiile publice în următoarele zile după ce a fost diagnosticat cu pneumonie, a anunţat joi biroul său...

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...
Ultima oră
Pe aceeași temă