10.6 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSportMinistrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall: Actualul Executiv este foarte determinat în...

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall: Actualul Executiv este foarte determinat în a sprijini activitatea DIICTO și lupta împotriva corupției

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, a declarat că Executivul Grindeanu este determinat să sprijine activitatea DIICOT în lupta împotriva corupției.

“Astăzi, am fost la bilanțul DIICOT și am felicitat pentru întreaga activitate a acestei unități de elită a Ministerului Public și vreau să îi asigur de tot sprijinul din partea Ministerului Justiției și a tuturor autorităților, începând cu Guvernul României în ansamblu. De asemenea, am transmis că actualul Executiv este foarte determinat în a lupta și a sprijini lupta împotriva corupției și i-am asigurat de tot sprijinul nostru, atât cât putem noi să facem la Ministerul Justiției”, a declarat Birchall la finalul ședinței.

Ana Birchall a mai spus că decizia Guvernului este de abrogare a OUG 13 și acesta este punctul de vedere pe care, în calitate de ministru interimar al Justiției, îl va susține în toate dezbaterile parlamentare care sunt în curs.


Citeşte şi: VIDEO. Bilanţ DIICOT: Procurorii au soluţionat, în 2016, peste 13.000 de dosare. Sechestrele dispuse se ridică la 4 miliarde de lei. Klaus Iohannis, despre activitatea instituţiei: DIICOT are un rol esenţial în prevenirea ameninţărilor complexe

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a participat, joi, la bilanţul anual al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care a început la ora 11.00. La şedinţă au fost prezenţi, alături de procurorul-şef DIICOT, şi procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă