10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall: Începând de luni o să am...

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall: Începând de luni o să am o întâlnire cu DNA şi cu DIICOT

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, după preluarea mandatului, că va iniţia discuţii luni cu reprezentanţii CSM, DNA şi DIICOT, pentru soluţii în domeniul justiţiei.

"Începând de luni, o să invit la un dialog toate instituţiile care au un cuvânt de spus în domeniul justiţiei şi împreună vom găsi cele mai bune soluţii. Primul telefon pe care am vrut să îl dau după ce îl salut pe domnul Iordache este către CSM pentru că mi-aş dori ca luni să avem o primă întâlnire, aşa cum tot luni îmi doresc să am o întâlnire şi cu DNA şi cu DIICOT.

Pentru mine, misiunea mea este ca dacă reuşesc ce mi-am propus eu pe această perioadă destul de scurtă, mi-am propus să îi aduc pe toţi la aceeaşi masă şi împreună în Parlament să găsim soluţiile necesare atât pentru respectarea legii în România şi aici mă refer inclusiv la art 147 din Constituţie care spune foarte clar că deciziile CCR sunt obligatorii şi nu facultative şi noi nu putem să decidem care decizie este obligatorue şi care nu. În această perioadă, misiunea mea este de a asigura buna funcţionare a activităţii curente a ministerului", a declarat, vineri seară, ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia lui Florin Iordache din funcţia de ministru al Justiţiei, precum şi decretul pentru desemnarea Anei Birchall, ministrul delegat pentru Afaceri Europene ca ministru interimar al Justiţiei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă