25.3 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul interimar al Justiției, Ana Birchall, discuție cu ambasadorul american Hans Klemm:...

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, discuție cu ambasadorul american Hans Klemm: România va continua lupta anti-corupție. Vrem să ieșim din MCV

Ministrul interimar al Justiției, Ana Birchall, l-a asigurat pe ambasadorul american la București, Hans Klemm, că Executivul Grindeanu va continua lupta anti-corupție și va face eforturi de consolidare a statului de drept.

Totodată, Bichall a precizat că vrea ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV), “ca o confirmare a eforturilor depuse de succes de către România”.

“Suntem ferm și pe deplin angajați în direcția continuării eforturilor de consolidare a justiției din România, inclusiv în ce privește legislația în domeniu, precum și în privința continuării și întăririi luptei anti-corupție, a luptei împotriva crimei organizate, a traficului de persoane și a activităților teroriste. În același timp, nu trebuie să pierdem din vedere că justiția se face în sala de judecată, exclusiv în baza probelor aflate la dosar. Este esențial să oferim instituțiilor responsabile mijloacele și resursele necesare pentru a-și face datoria, un aspect important în acest sens fiind demersurile de recuperare a prejudiciilor. Doresc, în egală măsură, să subliniez importanța asigurării unui echilibru între eficiența actului de justiție și respectarea drepturilor fundamentale ale omului. Obiectivul nostru este de a ieși din Mecanismul de Cooperare și Verificare în cel mai scurt timp posibil, ca o confirmare a eforturilor depuse cu succes de către România în ce privește reformele din justiție, precum și ținând cont de faptul că țara noastră a îndeplinit majoritatea angajamentelor prevăzute în cadrul acestui mecanism”, a declarat Ana Birchall, în discuția cu Klemm, conform unui comunicat remis redacției.

Ana Birchall nu este singura care a dat asigurări diplomaților străini că România va continua lupta împotriva corupției, după ce Executivul Grindeanu a fost contestat în stradă în ultimele 22 de zile, după adoptarea unei ordonanțe de urgență care modifica Codurile penale.

Astfel, și premierul, Sorin Grindeanu, le-a transmis liderilor europeni că România duce în continuare o luptă anti-corupție, iar raportul MCV reprezintă o temă de maxim interes.

“Doresc, de la bun început, să subliniez că lupta împotriva corupţiei este una dintre priorităţile Guvernului pe care îl conduc şi sunt în totalitate de acord cu evaluarea dumneavoastră privind raportul Comisiei de Cooperare şi Verificare care reprezintă şi pentru Uniunea Europeană şi pentru noi o temă de maxim interes”, a precizat Sorin Grindeanu.

Totuși, el a susținut, printr-o declarație televizată, că România este în continuare în pericol să fie amendată din cauza aglomerației din penitenciare, întrucât există “un grad de ocupare de aproape 200 la sută”.

În acest context, șeful Guvernului a spus că echipa lui încearcă, în continuare, o “clarificare” a anumitor prevederi din raportul MCV asupra României.

Citește și: Meleșcanu: România urmează politica NATO de întărire a securității în apropierea graniței cu Rusia

Cele mai citite

Ce Este TOKERO Level Up Token? Tot Ce Trebuie Să Știți + Bonus!

Crypto exchange-ul românesc Tokero nu numai că și-a consolidat poziția pe piața financiară digitală, dar se pregătește să facă un pas uriaș înainte cu...

Cum să îți păstrezi sănătatea ochilor printr-un consult optometric regulat

Sănătatea ochilor este esențială pentru o viață de calitate. În acest sens, un consult optometric regulat poate juca un rol crucial. Află de ce...

”Dosarul Mineriada”: Klaus Iohannis cere urmărirea penală a lui Roman Petre și a lui Voiculescu Gelu-Voican

Roman Petre, în calitate de fost prim-ministru al Guvernului României, și Voiculescu Gelu-Voican, în calitate de fost viceprim-ministru al Guvernului României pot fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă