10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Justiţiei, despre solicitarea lui Iohannis de retragere a proiectelor OUG privind...

Ministrul Justiţiei, despre solicitarea lui Iohannis de retragere a proiectelor OUG privind legea graţierii şi modificarea Codurilor penale: Caut o soluție, dacă cineva mi-o poate da, atunci o îmbrățișăm

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a reacţionat, într-o intervenţie telefonică la un post TV, cu privire la solicitarea şefului statului de a retrage proiectele legate de legea graţierii şi modificarea Codurilor penale. Ministrul a afirmat că ştia deja care este părerea procurorilor în acest caz, iar dacă cineva va veni cu o soluţie de compromis, este deschis să o analizeze.

“Se va discuta în guvern și răspunsul îl vom da formal atunci când vine și primul ministru. Dacă mă întrebați și pe mine personal, le-am inițiat tocmai pentru a avea puncte de vedere și opinii și la aceste  proiecte de legi, dacă stăteau în sertar și nu aveam puncte de vedere despre ce discutam? Rolul acestora a fost tocmai să avem o opinie. Punctul de vedere al procurorilor îl știam, că dumnealor au instrumentat dosarele și au obținut condamnările. Dar eu caut o soluție, dacă cineva îmi poate da o soluție atunci o îmbrățișăm”, a afirmat ministrul Justiţiei, într-o intervenție telefonică la un post TV.


Citeşte şi: Preşedintele României cere retragerea proiectelor OUG privind legea graţierii şi modificarea Codurilor penale: Sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție

“Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile şi par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație şi Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgenţă, fără analize obiective şi în condiţii de totală netransparenţă. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgenţă”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă