9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că toată presa va avea acces...

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că toată presa va avea acces la dezbaterea pentru grațiere și modificările Codurilor penale: Se va face în două ture. Filmatul va fi permis în primele 15 minute

Ministrul Justiției, Florin Iordache, a anunțat că presa, indiferend dacă s-a inscris sau nu la dezbaterea publică pentru proiectele de OUG privind grațierea și modificările Codurilor penale, va avea acces, dar filmatul va fi permis numai în primele 15, 20 de minute de la începerea dezbaterii, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, accesul se va face în două ture, deoarece în sala încap numai 90 de persoane, iar pe liste sunt înscriși peste 200.

“La început, exact ca la ședința de Guvern, intră și iau oportunități de imagine, un sfert de oră-douăzeci de minute. Reprezentanții presei, toți cei care vor să rămână la dezbateri, că s-au înscris, că nu s-au înscris, stau. În sală există posibilitatea să stea 90 de persoane înăuntru și eu îi am înscriși două sute și ceva, deci îi voi face în două ture”, a explicat Iordache.

El a menționat că va face o declarație la finalul dezbaterii.

“Reporterii rămân și își notează, iar la final cine vrea are spațiu pentru presă. (…) La final, când se termină, voi da și eu o reacție”, a spus ministrul Justiției.

Pe site-ul MJ a fost postată sâmbătă și o precizare cu privire la accesul la dezbaterea organizată de minister.

“Precizăm faptul că persoanele care au solicitat în perioada 26 — 27 ianuarie să participe la dezbaterea publică organizată de Ministerul Justiției în data de 30 ianuarie 2017, începând cu ora 10.00, pe marginea proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, precum și a proiectului de Ordonanță de Urgență a Guvernului privind grațierea unor pedepse, sunt așteptate începând cu ora 09,30 la intrarea B, aflată pe str. Apolodor, nr. 17, sect. 5, București. Dezbaterea va fi urmată de o declarație de presă susținută de conducerea Ministerului Justiției”, menționează MJ.

Ministerul Justiției va organiza luni o dezbatere publică referitoare la proiectele de OUG privind grațierea unor pedepse și modificarea Codului penal și de procedură penală.

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii Această vacanță (27 aprilie-7 mai) va cuprinde atât ziua de 1 mai, cât și...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă