12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Justiţiei, Florin Iordache: Trebuie să recredibilizăm imaginea SRI

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache: Trebuie să recredibilizăm imaginea SRI

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat, după şedinţa CSM, că imaginea Serviciului Român de Informaţii trebuie recredibilizată, menţionând că serviciul nu trebuie să aibă niciun fel de intervenţie în justiţie, informează Mediafax.

“Serviciile nu trebuie să aibă niciun fel de intervenţie nici în justiţie, şi în niciun fel. Serviciile au rolul lor şi, fără îndoială, cât timp e o anchetă în derulare poziţia mea într-o parte sau în alta nu cred că ar face bine, de aceea refuz să mă pronunţ. Trebuie să recredibilizăm imaginea SRI-ul, are un rol foarte important atunci când avizează şi atunci când îşi desfăşoară activitatea. Avem un Serviciu foarte bine organizat şi trebuie cu toţii să lăsăm acest servicu să funcţioneze în limita legii.

Din punctul meu de vedere, rolul serviciilor este foarte clar definit, s-a constituit şi o comisie SRI, am vorbit şi cu domnul preşedinte Ţuţuianu, în perioada următoare vor avea propria activitate, consultare, audioeri şi aşa mai departe. E foarte important să recredibilizăm, pentru că modul în care s-a desfăşurat acest serial aduce atingeri imaginii şi Serviciul Român de Informaţii este parte foarte importantă a Romaniei”, a declarat Florin Iordache după şedinţa Plenului CSM.

Precizările au venit în contextul în care au fost demarate verificări în cadrul SRI după mai multe înregistrări în care Sebastian Ghiţă vorbea despre prietenia sa cu fostul prim-adjunct al SRI, Florian Coldea. În urma acestora Coldea a fost suspendat. Verificările s-au finalizat marţi, SRI anunţând că a propus revenirea lui Coldea în funcţie. Florian Coldea a cerut însă restragerea, propunerea de trecere a sa în rezervă fiind în prezent la Klaus Iohannis.


Citeşte şi: Codruța Kovesi: Nu am fost, nu sunt si nu voi fi prietenă cu Sebastian Ghiță, cu inculpatul Sebastian Ghiță. Se încearcă o manipulare pentru că lumea să uite câte dosare i-au fost făcute acestui inculpat

Șefa DNA, Laura Codruța Koveși, a oferit un interviu pentru site-ul ziare.com, acolo unde a vorbit despre scandalul din ultimul timp în care “inculpatul Sebastian Ghiță” o implică. Codruța Koveși a declarat că se face o campanie anti-DNA din cauza faptului că instituția sa a atins persoane foarte importante.


 

Ministrul Iordache a fost întrebat şi dacă ia în calcul suspendarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi în cazul în care apar înregistrări cu ea, acesta precizând că demiterea Laurei Codruţa Kovesi nu trebuie să se ia pe baza unor decizii pripite.

“Haideţi să aşteptăm, să vedem, eu nu ştiu ce imagini apar, aşteptăm şi apoi ne pronunţăm. Prezumţia de nevinovăţie este cea mai importantă şi în aceste condiţii, în momentul în care apare ceva atunci putem să stăm de vorbă”.

Cele mai citite

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă