13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportMinistrul justiției: România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză...

Ministrul justiției: România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză în regiune

Ministrul Justiției Robert Cazanciuc a declarat, cu ocazia unei vizite în Turcia, că România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză în domeniul justiției în regiune. 

”România are o experiență foarte importantă în materia reformei legislative, aplicarea cu succes a celor patru noi Coduri într-un timp foarte scurt fiind unică în Europa. Astfel, România poate și trebuie să devină un furnizor de expertiză în regiune, pentru că avem domenii din zona justiției în care am demonstrat că suntem capabili să construim instituții extrem de eficiente sau să elaborăm și să implementăm un întreg nou sistem legislativ”, a spus ministrul Justiției.

Robert Cazanciuc a efectuat o vizită de lucru în Republica Turcia, la invitația omologului său, Bekir Bozdag, cu care a discutat despre procesele de reformă pe care le parcurg sistemele judiciare din cele două țări, dar și despre administrarea penitenciarelor și despre eforturile de combatere a corupției și de cooperare judiciară în materie civilă și penală. 

Ministrul turc al Justitiției Bekir Bozdag i-a prezentat oficialului român sistemul informatic național pentru justiție (UYAP), apreciat prin numeroase premii la nivel internațional. Prin intermediul acestui sistem, părțile în proces și avocații pot avea acces la dosare fără a se deplasa la sediile instanțelor. Totodată, Bekir Bozdag prezentat modul de funcționare a  sistemului național de supraveghere electronică a diferitelor categorii de persoane pentru care instanțele de judecată au dispus restricții de mișcare.

Vizita a mai cuprins întâlniri cu Președintele Consiliului de Stat, Președintele Curții de Casație, Înaltul Consiliu al Judecătorilor și Procurorilor, Direcția Generală a Penitenciarelor și Locurilor de Detenție.

Cele mai citite

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Zona din fața casei – amenajări necesare pentru a completa estetic și funcțional spațiul

În fața casei tale, există o zonă care poate fi un spațiu deosebit pentru a-ți...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...
Ultima oră
Pe aceeași temă