13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportMinistrul Justiției a discutat, luni, cu Laura Codruța Kovesi, Augustin Lazăr și...

Ministrul Justiției a discutat, luni, cu Laura Codruța Kovesi, Augustin Lazăr și Daniel Horodniceanu. Șefa DNA, întrebată despre acuzațiile făcute de Sebastian Ghiță: Să lăsăm lucrurile ridicole. Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar

UPDATE 14.06: „Să lăsăm lucrurile ridicole. Nu comentez declarațiile unui inculpat cu multe dosare (…). Nu comentez declarațiile unui inculpat fugar. În ceea ce privește atacurile din ultima perioadă la adresa Justiției. Doar anul trecut am făcut 14 sesizări la adresa afirmațiilor tendențioase, am sesizat CNA cu privire la 12 emisiuni, iar cu privire la afirmațiile făcute în spațiul public de mai multe persoane anchetate de instituție, am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii. Am trimis și procurorului general și ministrului Justiției sesizarea”, a declarat șefa DNA.

În ceea ce privește convocarea lui Florin Iordache, Kovesi a susținut că i-a vorbit despre atacul masiv la adresa Justiției.

Întrebată despre Sebastian Ghiță, șefa DNA a declarat că nu poate oferi niciun fel de informație. „În acest dosar, noi am dispus măsura controlului judiciar și a interdicției de a părăsi țara, de a se efectua un filaj de către Poliția Română”, a mai spus ea.

Întrebată dacă DNA avea indicii că Sebastian Ghiță ar vrea să fugă, șefa instituției a declarat că nu existau indicii.

În ceea ce privește afirmațiile fostului deputat privind faptul că Victor Ponta a fost șantajat pentru ca șefa DNA să fie pusă în funcție, ea a declarat că nu poate comenta.

14.00: Șeful DIICOT a ieșit de la întrevederea cu Ministrul Justiției, Florin Iordache. El a refuzat să răpundă întrebărilor presei privind temele abordate în cadrul întrunirii.

La rândul său, Augustin Lazăr a precizat că va transmite informațiile printr-un comunicat de presă pe care îl vor trimite ulterior. „Nu este necesară nicio lege a grațierii și amnistiei, pentru că noi trebuie să combatem criminalitatea (…)”, a spus el, fiind întrebat de jurnaliși despre această lege.

„A fost o discuție despre faptul că o anumită legislație ar încălca anumite astecte”, a spus procurorul general Augustin Lazăr, care a explicat că o discuția a vizat și conflictul de interese.

13.03: Șeful DIICOT, Daniel Horodniceanu, a ajuns la Ministerul Justiției.

12.53: Șefa DNA a ajuns la Ministerul Justiției, după ce a fost convocată la discuții de ministrul Florin Iordache.

La intrarea în instituție, Laura Codruța Kovesi a declarat că va face declarații la finalul întrevederii.

12,00: Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a precizat că întâlnirea principalilor responsabili din domeniul Justiției va începe la ora 12,30, cu participarea noului ministru Florin Iordache și a șefei DNA, Laura Kovesi.

Una dintre temele în discuție ar fi acuzațiile prezentate de fostul deputat Sebastian Ghiță la adresa Laurei Kovesi.

“Decizia revine procurorului de caz”, a spus procurorul general Augustin Lazăr. evitând să exprime un punct de vedere asupra acestui dosar. 


Ministrul Justiției, Florin Iordache, i-a chemat la discuții, luni, pe şefii instituţiilor naţionale de forţă. Astfel, procurorul general Augustin Lazăr, procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și pe procurorul șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, sunt aşteptaţi, în jurul orei 12.00, la sediul Ministerului Justiției, informează Agerpres.

Florin Iordache a anunțat vineri, cu ocazia ședinței de constituire a noului Consiliu Superior al Magistraturii, că se va întâlni, la începutul acestei săptămâni, cu șefii parchetelor.

Ministrul Justiției a spus atunci că nu ia în calcul o retragere a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, cu referire la înregistrările făcute publice de fostul deputat Sebastian Ghiță. El a menționat că această temă va fi abordată, cel mai probabil, când se va vedea cu procurorul general și adjuncții acestuia.

“Atât timp cât este o anchetă în derulare, pe care o are în acest moment Parchetul General, și atât timp cât respectă prevederile legale, nu văd de ce ar trebui”, a spus Iordache, întrebat dacă ia în calcul o eventuală retragere a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Doliu în baschetul românesc. S-a stins din viață fostul mare jucător și antrenor Horațiu Giurgiu

În această dimineață, cu puțin timp înainte de a împlini vârsta de 86 de ani, s-a stins din viață una dintre legendele baschetului românesc,...

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă