10.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportPrună, discuție cu senatorii PSD, care i-au cerut să acționeze împotriva procurorilor

Prună, discuție cu senatorii PSD, care i-au cerut să acționeze împotriva procurorilor

Ministrul Justiţiei Raluca Prună a participat, luni, la o întâlnire cu grupul PSD din Senat, unde au discutat despre procurorii care cer ridicarea imunităţii parlamentare, informează Digi24.

Astfel, senatorul PSD Nicolae Moga i-a spus ministrului Justiţiei că “are tot dreptul să acţioneze împotriva procurorilor”.

„Noi, senatorii, suntem într-o situaţie extrem de delicată. Primim de la procurori hârtii în Biroul Permanent şi după aia judecăm în Comisia Juridică diverse sesizări în care să ridicăm imunitatea parlamentară. Dacă nu ridicăm imunitatea parlamentară suntem criticaţi, ştiţi foarte bine, calul de bătaie al acestei societăţi e Parlamentul, bun, rău, tâmpit. Vă asigur, doamnă, că scrie în Constituţie şi aveţi tot dreptul să acţionaţi împotriva procurorilor, se spune că îşi desfăşoară activitatea sub autoritatea dumneavoastră”, a spus senatorul.

Ministrul Raluca Prună i-a răspuns că “nu este în măsură” să cenzureze actele Parlamentului şi să oprească anumite cereri.

“Eu am avut o singură astfel de cerere de când am preluat mandatul, nici nu am deschis, m-am uitat numai pe actul de sesizare, nu am deschis probele, probatoriul, pentru că nu cred că acesta este rolul ministrului Justiţiei. Eu nu cenzurez actele procurorului”, a precizat ministrul Justiţiei.

Cele mai citite

Comisia Europeană a simplificat regulile în vamă pentru mărfurile de import, analiză Ey

Prețul efectiv plătit sau de plătit pentru mărfurile de import (valoarea de tranzacție) este unul din elementele de taxare care poate genera probleme complexe...

Hidroelectrica și Masdar semnează pentru extinderea scopului acordului de colaborare

O delegație a Hidroelectrica, condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita de lucru în Emiratele Arabe Unite, care are loc...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă