12.8 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSportMinistrul Liviu Pop a dat 500.000 de euro pe un site banal...

Ministrul Liviu Pop a dat 500.000 de euro pe un site banal și pe o strategie de care nu are nimeni nevoie

În perioada în care era ministru pentru Dialog Social, Liviu Pop a plătit din bani europeni aproape 250 de mii de euro pentru o așa-zisă „strategie națională pentru dialog social", arată o investigație realizată de VICE.

Documentul are 40 de pagini, este plin de truisme și, de atunci până acum, niciun decident politic nu l-a luat în seamă. Licitația a fost câștigată în 2015 de o firmă, SC European Funds Invest SRL, împreună cu Blocul Național Sindical.

Tot European Funds Invest SRL a câștigat o altă licitație, în cadrul aceluiași proiect, în valoare de 221 mii de euro. Banii au fost plătiți pentru a crea un site pe care să se regăsească informațiile proiectului „România suntem noi".  Site-ul este, de fapt, cel care găzduiește activitatea Ministerului Consultării Publice și Dialogului Social, iar fostul ministru tehnocrat Violeta Alexandru (care i-a luat locul lui Liviu Pop) susține că a fost creat de echipa sa, într-o noapte, gratis, nu din bani europeni. Mai mult, evaluatorii IT, contactați de VICE, consideră că suma de 221 mii de euro pentru site-ul respectiv este „o țeapă sinistră finanțată de contribuabili".

Aceeași firmă a câștigat și o a treia licitație, în valoare de 93 de mii de lei (peste 20 mii de euro), pentru a face managementul proiectului. 

Articolul integral poate fi citit în Vice

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă