9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportMinistrul Maria Ligor a discutat cu românii din Canada despre importanța votului...

Ministrul Maria Ligor a discutat cu românii din Canada despre importanța votului prin corespondență

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, a reamintit importanța votului prin corespondență, în cadrul unei întrevederi cu membri ai comunității de români din Canada, la finalul săptămânii, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

„Ministrul delegat a prezentat, de asemenea, ultimele evoluții în materie de legislație electorală, de interes pentru votul în străinătate, reamintind importanța votului prin corespondență", a precizat MAE, care s-a întâlnit cu membri ai comunității române, la sediul Consulatului General al României din Toronto și la sediul Ambasadei României la Ottawa.

„Cu ambele ocazii, a prezentat măsurile întreprinse deja și avute în vedere pentru perioada imediat următoare, vizând creșterea profesionalismului, transparenței și eficienței Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni. Dialogul a evoluat spre identificarea de posibilități de consolidare a parteneriatului între Departament și exponenți și asociații ale comunității române din Canada", mai precizează reprezentanții diplomației de la București.

Discuțiile au evidențiat interesul pentru cooperare în domeniul educației universitare, afacerilor, promovării artiștilor români, fundamentării și evaluării consecințelor politicilor publice vizând comunitățile române din exteriorul țării.

Vineri, ministrul delegat s-a întâlnit cu ministrul canadian al imigrației, refugiaților și cetățeniei, John McCallum, cu care a discutat despre perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, inclusiv prin ridicarea vizelor pentru cetățenii români și consolidarea cadrului de cooperare UE-Canada.

La Toronto a fost inaugurat oficial noul sediu al Consulatului General al României, amenajat și deschis la adresa 789 Don Mills Rd. în această vară.

Cele mai citite

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Ministrul Finanțelor va prelungi plafonarea RCA până la 30 iunie

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat că va prelungi plafonarea tarifelor pentru asigurările RCA (de răspundere civilă auto), plafonare care urma să ia sfârșit...

Ministrul belgian al Sănătății solicită UE să ia mai multe măsuri împotriva fumatului

UE are nevoie de mai multe inițiative pentru a combate consumul de tutun și pentru a crea un mediu sănătos axat pe prevenire, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă