8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Muncii: Trebuie schimbată procedura prin care se stabilește acordarea beneficiilor sociale

Ministrul Muncii: Trebuie schimbată procedura prin care se stabilește acordarea beneficiilor sociale

Ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, consideră că procedura prin care se stabileşte acordarea beneficiilor sociale trebuie schimbată, întrucât în prezent au loc multe abuzuri şi situaţii paradoxale, potrivit News.ro.

Dragoş Pîslaru a precizat, marți, în cadrul Forumului Administraţiei Publice Locale, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale. că agenţiile judeţene de plăţi şi inspecţie socială (AJPIS) ar putea să concentreze toate plăţile care ţin de bugetul general de beneficii sociale.

„Interesul este de a putea avea o imagine asupra plăţilor. Aş vrea să ridic altă problemă: vreau să înţelegem că procedura prin care stabilim indemnizaţiile şi prestaţiile trebuie schimbată. Avem 5,4 milioane de persoane care primesc indemnizaţii şi beneficii. Avem situaţii paradoxale: persoane nevăzătoare care au permis de conducere”, a precizat ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, la Forumul Administraţiei Publice Locale, organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale.

Totodată, Pîslarul i-a îndemnat pe reprezentanții administraţiei publice locale să participe la un demers care să ducă la eficientizarea cheltuirii banilor.

„În acest moment, AJPIS au o situaţie paradoxală, în sensul că ele primesc dosarele de la dumneavoastră, de la primării. Dosarele vin şi, practic, AJPIS face doar un control de documente, dumneavosatră sunteţi cu controlul primar şi acesta este lucrul pe care trebuie să îl îmbunătăţim şi să îl schimbăm, tot programul legat de serviciile sociale integrate, în care să avem asistent social, asistent medical, consilieri şcolari în comunităţi. Începem de la cele marginalizate, pleacă de la ideea să ştim cu adevărat vulnerabilităţile oamenilor. După ce că nu avem bani, cei pe care îi avem îi cheltuim prost”, a spus ministrul Muncii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă