12.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportMinistrul Muncii atrage atenţia că PSD s-a folosit de greva Sanitas, determinându-i...

Ministrul Muncii atrage atenţia că PSD s-a folosit de greva Sanitas, determinându-i să încalce legea. Pîslaru regretă implicarea cadrelor medicale “în acest joc abject”

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, faptul că greva Sanitas este ilegală, decizia fiind executorie. Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, a declarat pe pagina sa de Facebook că i-a avertizat în nenumărate rânduri pe liderii de sindicat din federaţia Sanitas cu privire la ilegalitatea acestui demers şi cu privire la pericolele asocierii cu anumite partide politice.


Citeşte şi: Tribunalul Bucureşti a decis: greva Sanitas este ilegală. Reacţia preşedintelui Leonard Bărăscu


De asemenea, Pîslaru îşi exprimă regretul că medicii au fost atraşi în acest “joc abject”. 

“Am atenționat de mai multe ori liderii SANITAS cu privire la ilegalitatea grevei. Le-am spus clar si răspicat ca fac jocurile unui PSD care ii va atrage in cloaca specifica, in care încălcarea legii este regula. Regret ca au fost atrase in acest demers abject cadrele medicale pe care le respect pentru rolul crucial pe care il joaca in societate. 

Manevrele de pomana electorală ale PSD/ALDE, de a se folosi de greva pentru a crea aparenta de urgentă si a justifica încălcarea altei legi, a responsabilității fiscal-bugetare, ce precizează clar ca este ilegal sa cresti salarii cu mai puțin de 180 zile înainte de alegeri, sunt astfel demontate. 

Din nou realizam de ce sunt importante aceste alegeri – nu pentru a stabili detalii doctrinare de politica publica, ci pentru a trece de la încălcarea flagranta si repetata a legii la respectarea acesteia, de la captura statului pentru gașca de partid la o buna guvernare cu respect pentru toți cetățenii, de la corupție la onestitate”, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.

 

Cele mai citite

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă