16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportMinistrul Raluca Prună salută decizia CCR privind ABUZUL în serviciu

Ministrul Raluca Prună salută decizia CCR privind ABUZUL în serviciu

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a salutat, joi, hotărârea Curţii Constituţionale a României (CCR) referitoare la abuzul în serviciu, precizând că este vorba de o decizie “de interpretare” care nu necesită niciun fel de schimbare legislativă, informează Agerpres.

“Decizia de ieri a Curţii e o decizie de interpretare care nu necesită niciun fel de schimbare legislativă. Personal, salut această decizie care clarifică în sensul de a prelua exact ceea ce există în Convenţia Naţiunilor Unite, Convenţia de la Merida pe care România a semnat-o şi a ratificat-o şi acum aşteptăm să vedem motivarea, dar pentru moment cred că nimic nu este schimbat în ceea ce cunoaştem în materie de luptă anticorupţie”, a spus Prună, la recepţia organizată de Ambasada Marii Britanii cu ocazia Zilei Reginei. 

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis miercuri că sintagma ”în mod defectuos” cuprinsă în cadrul reglementării infracţiunii de abuz în serviciu se traduce ”prin încălcarea legii”. 

CCR a admis, cu unanimitate de voturi, excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că dispoziţiile art. 246 alin. 1 din Codul penal din 1969 şi ale art. 297 alin. 1 din Codul penal sunt constituţionale în măsura în care prin sintagma ”îndeplineşte în mod defectuos” din cuprinsul acestora se înţelege ”îndeplineşte prin încălcarea legii”, se arată în minuta Curţii.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă